Ebso Afrika’ya Yardım Kampanyasına 10 Bin Lirayla Başladı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Afrika’daki açlık ve kuraklık tehdidinin yaralarının sarılabilmesi amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Türk iş âlemini temsilen bütün oda ve borsalar adına yaptığı 1 milyon liralık maddi desteğe katılımın yanısıra İzmir’deki kampanyayı da 10 bin lirayla başlatan EBSO, sanayicilere destek çağrısı yaptı. Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı da gönderilecek yardımların fitre yerine geçeceğini açıkladı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bugün Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi`de büyük bir insanlık dramı yaşandığını ifade, 21. yüzyılda başta çocuklar olmak üzere 40 milyona yakın insanın kuraklığın etkisiyle kronik açlık yüzünden tehlikede olduğunu vurguladı. Buraların Doğu Afrika`nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleri olduğunu ifade eden Yorgancılar, “Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika halkının yanında yer almak ve destek olmak amacıyla İzmir’den de bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Sanayici ve işadamlarımızın katkılarını bekliyoruz.” dedi. Ender Yorgancılar, Türk milletinin tarih boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğiyle tanındığını hatırlatarak, “Bu yüzden Afrika`da yaşananlara kayıtsız kalmamalıyız. Çok zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkını unutmayacağız. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

İzmir’den Afrika’ya yardım eli uzatmak isteyenler, nakdi yardımlarını TOBB`un Türkiye İş Bankası TOBB Plaza Şubesi nezdindeki IBAN TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33 numaralı "TOBB–Afrika Açlık Felaketi" hesabına yatırabilecek.