Bergamalı Çiftçiler Teknolojiye Ayak Uyduruyor

Türkiye’nin en kaliteli pamuğunun yetiştiği İzmir’in Bergama ilçesindeki Bakırçay ovasının çiftçileri, gelişen teknolojiye ayak uyduruyor.

Pamuğun daha hızlı toplanması için yapılan makineleri, artık onlar da kullanacak. Bu amaçla Bergama Ziraat Odası`nın, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladığı “Pamuk Hasat Toplama Kursu” sona erdi. Kursu başarıyla bitiren 67 kişiye törenle sertifika verildi. Törene Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğullları, İlçe Tarım Müdürü Adem Aklar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Dabağ, Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam, Ziraat Bankası Müdürü Ali Kahyaoğlu, Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Burada konuşan Oda Başkanı Taşkıranoğulları, Türk çiftçisinin gelişen teknolojiye ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti. Bakırçay ovasının en kaliteli ürününün pamuk olduğunu vurgulayarak, “Daha önce çiftçilerimiz, bu sertifikaları Aydın`ın Söke ilçesinden alıyordu. Buna çözüm getirerek, buradan almasını sağladık.” dedi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Dabağ ise kursa katılan çiftçilerin büyük başarı gösterdiğini, eğitimlerin Yenikent ve Ayaskent’te uygulamalı olarak yapıldığını belirtti.