Şehit Haberlerine Üzülen Taksici, Şehit Ailelerini Ücretsiz Taşımaya Başladı

Antalya'da bir taksici, terör saldırılarında şehitlerin artmasının ardından şehit ailelerini ücretsiz taşımaya başladı.

Şehit Haberlerine Üzülen Taksici, Şehit Ailelerini Ücretsiz Taşımaya Başladı
Şehit haberlerine çok üzüldüğünü belirten taksici, aracının arkasına ‘Şehit ailelerine ücretsizdir’ diye yazdırdı.

Antalya Konyaaltı Caddesi üzerinde Yavuz Özcan Parkı karşısında bulunan durakta 1994 yılından bu yana taksicilik yapan Ruhi Savran (40), 1992–1993 yıllarında askerlik yaparken 4 arkadaşının şehit olduğunu ve bunun içinde bir acı olarak kaldığını söyledi. Son günlerde artan şehit haberlerine de üzülen Savran, üzüntüsünü dışa vurmak için fikir aramaya başladı. Bundan bir ay önce hem üzüntüsünü göstermek ve hem de şehit ailelerine bir nebze de olsa yardım etmek isteyen Savran, bir kampanya başlattı. 07 T 0444 plakalı taksinin arka camına ay yıldız motifleri arasına ‘Şehit ailelerine ücretsizdir’ yazdıran Savran, “Fikir birden aklıma geldi. Zaten aklımda vardı. Üzüntümü 'nasıl ifade edebilirim?' diye düşünüyordum. En sonunda bu şehit haberleri artınca üzüntülerimi dışa vurmak için böyle bir şey yaptım. Bir vatandaş olarak 'şehit aileleri için ne yapabilirim?' diye düşündüm ve naçizane aklıma bu fikir geldi.” dedi.

Çevresinden güzel tepkiler aldığını ifade eden Savran, yaşadığı mutluluğu ifade edemeyeceğini söyledi. “Keşke daha önce böyle bir şey yapsaymışım.” diyen Savran, bazen yoldan geçen araçların durarak kendisine teşekkür ettiğini söyledi.
Yaklaşık bir aydır devam ettirdiği kampanyada aracına 4–5 şehit yakının bindiğini anlatan Savran, “4-5 şehit ailesiyle tanıştım. Söyledikleri beni çok mutlu ediyor. Şehit ailesi olduklarını bile söylemiyorlar. Bir tane amca söylemedi şehit ailesi olduğunu. Sonra bana sarılıp ağladı. Teşekkür etti. Çok mutlu oldum.” diye konuştu.
Kendi ailesinden şehit vermediğini ifade eden Savran, ancak bütün şehitleri kendi ailesi olarak gördüğünü ifade etti.

Savran, kendisinin 1992- 1993 yıllarında Mardin’e bağlı Nusaybin- Kızıltepe’de piyade komando olarak askerliğini yaptığını söyledi. Bu dönemde terör örgütü ile mücadelenin yoğun olduğunu belirten Savran, kendisinin de birçok operasyonda yer aldığını ve 4 yakın arkadaşını da şehit verdiğini anlattı.