Sarıkaya'da Yıl Sonuna Kadar Asfaltsız Köy Kalmayacak

Yozgat’ın Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, ilçeye bağlı 330 kilometrelik köy yolunda bu yıl itibari ile asfaltlanmamış köy yolunun kalmayacağını söyledi.

Sarıkaya'da Yıl Sonuna Kadar Asfaltsız Köy Kalmayacak

KÖYDES Projesi kapsamında ilçeye bağlı köylerde altyapı çalışmaları ve yollarda asfalt çalışmasının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Kaymakam Dönmez, "İlçemize bağlı köy yollarımız toplam uzunluğu 330 kilometredir. Bu yollarımızda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 90 kilometre olan stabilize yolumuzun asfaltını bu yıl sonuna kadar atacağız. Yine bu kapsamda 60 kilometrelik yolda ikinci asfalt çalışmamız olacak. Yapılan çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması için 5 adet araba kiraladık. Bu da çalışmaların zamanında bitirilmesine imkan sağlayacak." dedi.

Sarıkaya’nın 17 köyünde kanalizasyon çalışmasının devam ettiğini ifade eden Kaymakam Dönmez, "İlçemize bağlı 17 köyümüzde kanalizasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Diğer köylerimizde bu çalışmalarımızı tamamladık. Bizim amacımız şehirde yaşayan insanlarımızın faydalandığı imkanlardan köyde yaşayan insanlarımızın da yararlanmalarıdır. Bu konuda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz." diye konuştu.