Marmaris’te Kan ve Organ Bağışı Hazırlıkları

Marmaris Lions Kulübünün 8 ve 9 Ekim 2011 tarihlerinde yapmayı planladığı “Kan ve Organ Bağışı” kampanyası için toplandı.

Marmaris’te Kan ve Organ Bağışı Hazırlıkları
Marmaris Lions Kulübü Ağustos ayı ilk toplantısında konusunun uzmanı üç önemli konuğu ağırladı. Ramazan ayı nedeniyle iftar yemeği olarak gerçekleşen toplantı Marmaris Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun iftar duası ile başladı.

Dönem başkanı Mehmet Ali Çeşmebaşı, Marmaris Lions Kulübünün 8 ve 9 Ekim tarihlerinde yapmayı düşündüğü “Kan ve Organ Bağışı” kampanyasında desteklerini esirgemeyen Marmaris Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Türk Kızılayı Derneği Marmaris Şube Başkanı Nafiz Kamadan ve Marmaris Sağlık Grup Başkanı Dr.Koray Güneş’e toplantı katıldıkları için teşekkür etti.

Kulübün diğer konuları ile ilgili çalışmalar hakkında üyelere bilgi veren Dönem Başkanı Çeşmebaşı;“Kan ve Organ Bağışı hakkında dini yönleri konusunda üyeleri bilgilendirmesi için Marmaris Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’na söz verdi.

Marmaris Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, “İslam dinimizde insan vücudu bize ait değildir, biz onun emanetçisiyiz, ona zarar veremeyiz, Zaten insan vücuduna zarar verici ürünler alınması dinimizce de haram sayılmıştır. Organ nakli için ise belirli şartların oluşması gerekmektedir, bunlar; Vericinin ya da ailesinin rızası olmalı, organ nakli için zaruret olması, doktor raporu olması, vericinin organının alındığında ölmüş olması organ için para alınmaması, tedavi olan hastanın rızası olmalıdır” diye konuştu.
Kaynak: İHA