Erzurum'un Sbs ve Lys Şampiyonları Ödüllendirildi

Erzurum'da SBS ve LYS'de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Erzurum'un Sbs ve Lys Şampiyonları Ödüllendirildi

Erzurum Valiliği, SBS ve LYS'de il genelinde dereceye giren 51 öğrenciye Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'ndeki törenle ödüllerini verdi. Törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, ilde Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi'nin sürdürüldüğünü söyleyerek, alınan derecelerin projenin başarılı olduğunu gösterdiğini kaydetti. Sınavlardaki bu yükselmeyi sürdürmek gerektiğini dile getiren Vali Öztürk, Erzurum'un Türkiye genelinde 30'lu sıralara çıkması gerektiğini ifade etti. Projeyi sürdürmeye devam edeceklerini belirten Öztürk, “Erzurum'un durumu çevre illere göre iyi ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Daha ön sıralarda bulunmamız lazım. Şimdiye kadar takım ruhuyla çalışamamışız ki bu sıralarda bulunuyoruz. Artık üst sıralara çıkmamız gerekiyor. Bunun için de bir engel yok. İlimizde derslik sayısı eksiğimiz bulunmuyor.” dedi. Konuşmasında devlet okullarından öğrencilerin sahnede bulunmamasını eleştiren Öztürk, gelecek yıllarda da devlet okullarındaki öğrencilerin kürsüye çıkması için İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'ye talimat verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise başarılı öğrencileri yüreklendirmek için töreni düzenlediklerine vurgu yaptı. Erzurum'un 2010 SBS'de Türkiye 67.'si iken bu sene 51.'liğe yükseldiğinin altını çizen Bilge, YGS'de ise 42. sıradan 39. sıraya çıkıldığını dile getirdi.
Törende SBS'de Türkiye geneli ilk 50'ye giren 5 öğrenciye başarı belgesi ve laptop, LYS'de ham puanda başarılı olan öğrencilere başarı belgesi ve para ödülü, okul müdürlerine başarı belgesi, SBS ve OYP'de il düzeyinde ilk 5'e giren ilçe milli eğitim müdürlerine başarı belgesi, SBS ve OYP'de ilk 10'a giren okulların müdürlerine başarı belgesi, SBS'de 500 tam puan alan 12 öğrenciye başarı belgesi ve çeyrek altın, SBS'de ilk bine giren öğrencilere başarı belgesi ile çeyrek altın ve ilçelerinde birinci olan 20 öğrenciye başarı belgesi ile para ödülü verildi.
Programa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, vali yardımcıları, kaymakamlar, okul müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.