Türkmenistan`da Ramazan Bayram Coşkusu Bugün Başladı

Ramazan Bayramı, Türkmenistan`da bugün başladı.

Türkmenistan`da Ramazan Bayram Coşkusu Bugün Başladı
Sabah saatlerinde camilere akın eden Türkmenler, bayram namazı kıldı. Ramazan bayramı dolaysıyla ülkede bir gün tatil ilan edildi.


Başkent Aşkabat`ta binlerce kişi sabah saatlerinde bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Cemaat, caminin dolmasıyla avlu ve bahçeye kadar taştı. Namazda kadınların ve çocukların çokluğu da dikkat çekti.

Aşkabat`ta, yaşayan Türkler bayram namazını, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın inşa ettirdiği Ertuğrul Gazi Camisi`nde kıldı. Türkmenler bayram hutbesinin ardından birlik ve beraberlik için dua etti. Namaz sonrası Türk ve Türkmen vatandaşlar bayramlaşmak için uzun kuyruk oluşturdu

Cami çıkışında cemaate bisküvi ve şeker dağıtıldı. Bayram namazında çocukların ve kadınların çokluğu dikkat çekti. Bayram kutlamaları, Türkmenistan genelinde akşam geç saatlere kadar devam edecek. Ülke genelinde çadırlar kurularak, konserler verilecek.

TÜRKMEN LİDER BERDİMUHAMEDOV BAYRAM MESAJI YAYINLADI

Bu arada Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da, yayınladığı mesajla halkı Ramazan Bayramı dolaysıyla kutladı. Türkmen lider, "Ramazan bayramı manevi temizliğin, hayırseverliğin ve insanların bir birine sonsuz sevgi duyduğu bayramdır. Türkmenistan`da Ramazan bayramı devlet düzeyinde büyük coşkuyla kutlanıyor. Türkmen halkı her zaman Ramazan ayına ve Kadir Gecesi`ne önem vermiştir. Kadir Gecesi`nde binlerce mahkûm ailesine kavuşuyor." ifadelerini kullandı.

Türkmenistan`da bu yılki Kadir Gecesi`nde 3 bin 700’den fazla mahkum serbest bırakıldı.

Türkiye`ye göre birgün geç Ramazan Bayramı`nı kutlayan Türkmenistan`da, Ramazan Bayramı nedeniyle de 1 gün resmi tatil ilan edildi.