Kılıçdaroğlu, Kenya`daki Somali Mülteci Kampı’na Gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Somali Mülteci Kampı’nı ziyaret etmek üzere Kenya’ya gitti.

Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Faruk Loğoğlu ile 6 gazete temsilcisi eşlik ediyor.
Kılıçdaroğlu, özel uçakla saat 02.00’de İstanbul’dan ayrıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, önce Kenya’nın başkenti Nairobi’ye oradan da bir buçuk saatlik yolculuğun ardından Somali Mülteci Kampı’na geçecek. Gazete temsilcileri Metehan Demir, Muharrem Sarıkaya, Utku Çakıröz, Can Dündar, Saygı Öztürk ile Mustafa Ünal da CHP liderine eşlik edecek.

"BU BİR İNSANİ AMAÇTIR"
Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına bilgi veren Gürsel Tekin, ziyaretlerinin insani amaç taşıdığını söyledi. Somali ve Afrika’daki yoksulluğun yıllardır devam ettiğini belirten Tekin, “Maalesef baktığımızda silahın ve boş yere harcanan paranın yüzde onu ile dünyadaki açlık ve sefalet ortadan kalkacaktır. Sadece yardım ile ilgili değil aynı zamanda Türkiye’nin yaptığı bu kampanyalar ile dünya kamuoyunun dikkatini de bu bölgeye çekmiş olacağız. Bu bir insanı amaçtır, davranıştır. Umut ediyorum ki Türkiye’nin bu davranışını bütün dünya takip eder” dedi.
Bölgeldeki Kızılay ve büyükelçilik görevlilerinin kendilerine eşlik edeceğini ifade eden Gürsel Tekin, “Yardım malzemelerimiz daha önceden oraya ulaştırıldı. Kızılay aracılığı ile oraya yollamış olduğumuz malzemeler ihtiyaca göre dağıtılacak. Bizler de ellerimizde sembolik olarak birkaç paket götüreceğiz” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler 1 Eylül Perşembe günü Türkiye’ye dönecek.