Yeni sezonda sahne gençlere emanet edildi

Tiyatroseverler önümüzdeki dönem, tiyatro sahnesinde genç yazar, yönetmen ve oyuncuların dikkat çektiği oyunlarla buluşacak.

Yeni sezonda sahne gençlere emanet edildi
Özel tiyatrolar harıl harıl yeni sezon hazırlığında. Tiyatroseverler önümüzdeki dönem, tiyatro sahnesinde genç yazar, yönetmen ve oyuncuların dikkat çektiği oyunlarla buluşacak.

Tiyatrolar yaz aylarında da çalışmalarına devam ediyor. Provalarına devam eden ekipler, yeni oyunları yeni sezona yetiştirmenin yanı sıra önceki sezon oyunlarını da mükemmelleştirmek için çalışıyor. Devlet Tiyatroları, 2011-2012 sezonuna 1 Ekim'de başlayacak ama geçtiğimiz dönemlerde sahneledikleri oyunlarla dikkat çeken ve beğeni toplayan tiyatro toplulukları da yoğun bir tempo içinde. Yeni sezon programı hakkında henüz bir açıklama yapmayan Garajİstanbul haricinde diğer önemli tiyatroların programları az çok kesinleşiyor. Açıklanan programlara göre, tiyatroseverler yeni sezonda genç oyuncu, yönetmen ve yazarlarla buluşacak.

KUMBARACI50

Altıdan Sonra Tiyatro grubunun sahnesi Kumbaracı50, geçen sezonda sahnelediği Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi, Fail-i Müşterek, 444 ve O.B.E.B. (Ortak Bölenlerin En Büyüğü) adlı oyunlarına yeni sezonda da devam edecek. Altıdan Sonra Tiyatro yeni sezonda bütün sezona yayılacak yeni bir projenin de hazırlığı içinde. Altıdan Sonra Tiyatro'nun sahnesini paylaştığı konuk gruplar, tiyatrotem Hakiki Gala ve Beraber ve Solo Şarkılar oyunlarını, İlyas Odman ve Çağlar Yiğitoğulları ise Cam Adımlar oyunlarını Kumbaracı50 sahnesinde izleyiciyle buluşturacak. Ayrıca, Merve Engin'in Kıyıya Oturmanın Böylesi, Oyunbaz'ın Ekmek Parası, Tiyatro Be- ReZe'nin Olsa Olmalı Olabilir adlı oyunları da Kumbaracı50' de sahnelenecek. Çatı oyunuyla Serbest Bölge Tiyatro Topluluğu, Tilt oyunuyla Volt Tiyatrosu, Kebap oyunuyla Actors Without Borders İstanbul grubu, Bay Hiç oyunuyla 'kimkimedumduma kumpanya' ve Cadının Bohçası ile Esmeray da Kumbaracı50'de sahne alacak.

DOT

Son sezonlarda adından söz ettiren oyunlar imza atan Tiyatro Dot, yeni sezon çalışmalarına ara vermeden başlayanlardan. Geçtiğimiz sezonun içinde yeni sezonunun oyunlarının hazırlıklarına başlayan ekip, provalarına devam ediyor. Dot direktörü Mırat Daltaban, "Herkes tatilini dönüşümlü olarak yaptı. Çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Provalar da devam ediyor," diyor. İzleyiciler, ekim ayında Dot'ta, Denis Kelly'nin yazdigi Orphans / Öksüzler'i izleyebilecek. Tuğrul Tülek, oyunun yönetmenliğini yapıyor. Oyuncu kadrosunda ise Gizem Erdem, İbrahim Selim ve Ushan Çakır var. Daltaban, "Hazırlıklarını yaptığımız iki yeni oyun daha var," diyor. Yazar Hakan Günday, Murat Daltaban ile birlikte yeni bir tiyatro metni üzerinde çalışıyordu. İkiliye yaz aylarında British Council'in desteğiyle Royal Court'un başarılı yazarlarından Leo Butler da katıldı. Gerçekleştirdikleri 'yeni yazın atölyesi'nin meyvelerini de bu sezon içinde görmeyi umuyoruz.

KENTER TİYATROSU

Kenter Tiyatrosu'nda Yıldız Kenter'in başrolünü oynayıp yönettiği Kraliçe Lear, Defne Halman ve Engin Hepileri gibi genç kuşak oyuncuların rol aldığı Zorla Güzellik, Kadriye ve Müşfik Kenter'in başrolde olduğu Aşk Mektupları ve kuklalı müzikal çocuk oyunu Rapunzel, 2011-2012 sezonunda da devam edecek. Yeni sezonun yeni oyunları önümüzdeki günlerde belli olacak.

KREK


Krek Tiyatro Topluluğu, yeni sezon hazırlıklarına başladı, fakat hazırlıklar eylül ayından itibaren hız kazanacak. Krek'te, yeni sezonda, 2009'da sahnelenmeye başlanan Bayrak izleyicilerle buluşacak. Geçen sezonun beğeni toplayan yapımlarından Güzel Şeyler Bizim Tarafta da Krek tarafından yeni sezonda da sahnelenecek. Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı ödülünü alan, Seren Yüce'nin yönettiği Çoğunluk'la Altın Portakal Film Festivali'nden en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Bartu Küçükçağlayan'ın yanı sıra Tülin Özen, Okan Yalabık, Canan Ergüder, Öykü Karayel ve Ozan Çelik yeni sezonda Krek oyunlarında boy gösterecek.