Mangal Yüzünden Çatıda Çıkan Yangın 3 Saatte Söndürülebildi

Sivas’ta akşam saatlerinde bir apartmanın çatı katında başlayan ve rüzgarın etkisi ile büyüyen yangın yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi.

Mangal Yüzünden Çatıda Çıkan Yangın 3 Saatte Söndürülebildi
Alevlerin geceyi aydınlattığı yangında itfaiye ekiplerinin yanlış müdahalede bulunduğunu iddia eden vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı.
Edinilen bilgiye göre, yangın, Seyrantepe Mahallesi 46. Sokak üzerinde bulunan 4 katlı Beydağ Sitesi’nin çatı katında başladı.
Nami Şahin’e ait dubleks dairede aile bireylerinin çatı katında yaktıkları mangaldan sıçrayan kıvılcımların kalasları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Yangını kendi çabasıyla söndürmek isteyen aile bireyleri başarılı olamadı. İftar hazırlandıklarının yapıldığı bir saatte başlayan yangında alevler, akşam üstü başlayan rüzgarın da etkisiyle evin çatı katını kısa sürede kapladı. Hemen itfaiyeye haber verildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, yangın çıkan apartman ve çevre evler tamamen boşaltıldı. Bölgede elektrikler kesildi, doğalgaz sistemi devreden çıkarıldı.
Sivas Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için büyük çaba harcadı. Ancak itfaiyenin müdahalesi yetersiz kalınca askeriyeden ve Orman İşletmesi’nden yardım istendi. Alevleri söndürmek için itfaiye araçlarının biri geldi, diğeri gitti.
Bazı vatandaşlar da ekiplere yardımcı oldu. Yangının uzun süre kontrol altına alınamaması üzerine vatandaşlarla polis ve itfaiye çalışanları arasında gerginlik yaşandı. İtfaiye görevlilerine tepki gösteren vatandaşları polis uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada arbede yaşandı.
Olay yerine Sivas Valisi Ali Kolat ve Belediye Başkan yardımcıları Hayri Köse, Yılmaz Uysal ve Mehmet Avcı da geldi. Yangın hakkında bilgi alan Vali Kolat ile vatandaşlar arasında da kısa süreli tartışma yaşandı. Kolat, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.
İtfaiyenin geç geldiğini ve yangına yanlış müdahale ettiğini savunan vatandaşlar, tepki gösterdi. Görgü tanıklarından Murat Yıldızeli, yangının çatı katında yakılan mangal ateşinden çıktığını belirtirken, itfaiyenin yanlış müdahalesi sonucu bu şekilde büyüdüğünü iddia etti. Yıldızeli, "10 dakikada söndürülecek yangın, itfaiye yüzünden bu şekilde büyüdü." dedi.
Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonunda kontrol altına alınan yangında itfaiye çalışanları soğutma çalışması yapmasının ardından olay yerinden ayrıldı. Yangına müdahale sırasında 2 itfaiye eri dumandan zehirlendi. Vatandaşlar tarafından ambulansa taşınan itfaiyeciler, hastaneye kaldırıldı.