'kimlik Bilgilerinizi Teröristler Kullanıyor' Diyerek Dolandırdılar

İzmir'de telefonla ulaştıkları bir hanıma, "Kimlik bilgileriniz teröristler tarafından kullanılıyor.

'kimlik Bilgilerinizi Teröristler Kullanıyor' Diyerek Dolandırdılar
" diyerek hesaplarına 73 bin TL yatırtan dolandırıcılar, kayıplara karıştı.
İki vatandaş, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı. Zanlılar, telefon ettikleri kişilere, "Kimlik bilgileriniz teröristlerin eline geçmiş." diyerek emekli bir kadın öğretmeni 73 bin, başka bir kişiyi de 15 bin TL dolandırdı. Polise başvuran emekli öğretmen F.D. (53), kendisini komiser ve savcı olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını belirterek şunları anlattı: "Telefonda, 'Ankara Mamak Komiserliği'nden arıyorum. Kimlik bilgileriniz teröristlerin eline geçmiş. Adınıza kredi kartları çıkarılmış. Kullanmış olduğunuz internet üzerinden yurtdışındaki teröristlerle görüşmeler yapılmış. Bunlar yüzünden teröristlere yardım ve yataklık yapmaktan mahkemeye çıkabilirsiniz. Hesabınızdaki parayı operasyon kapsamında verilen hesaba aktarmanız, bu suçluları yakalamamız için yardımcı olacak. Zanlıları yakaladıktan sonra parayı teslim edeceğiz.' dedi." Daha sonra kendisini, soruşturmayı yürüttüğü söylenen "Yücel" isimli bir savcıya bağladıklarını belirten F.D., bunun üzerine hesabındaki 73 bin TL'yi istenen hesaba yatırdı. Daha sonra tekrar telefonla görüşen F.D., bu sefer de ayrı ayrı 100 TL olmak üzere üç telefon numarasına kontör-para gönderdi. Akşam eve gelen çocukları tarafından karakola götürülen F.G., dolandırıldığını uzun bir süre anlamadığını dile getirdi. Polis ekiplerinin hesaplarda yaptığı incelemede, yatırılan paranın Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde çekildiği belirlenirken zanlıları yakalamak için çalışma başlatıldı.
İkinci olay ise şöyle yaşandı: İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan Y.G.'nin evine telefon edip kendini polis olarak tanıtan bir kişi, eşine, "Biz polisiz. Hesabınıza bir suç örgütü girmiş. Yakalamamız için yardımınız gerekli. Eşiniz ararsa ona, evde polis olduğunu söyleyin." diyerek cep telefonunu öğrendi. Daha sonra Y.G.'yi cep telefonundan arayan kişi, kendisini polis olarak tanıtarak, "Sizin kimlik bilgileriniz kullanılıp para transferi yapılıyor. Şu an terör örgütünce kopyalanmak üzeredir." şeklinde konuştu. İş telefonundan eşini arayıp polis olmamasına rağmen, "Evde polis var." cevabını alan Y.G., dolandırıcının istediği para olan 14 bin TL'yi Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bir banka şubesindeki hesaba yatırdı. 3,5 saat boyunca telefonda oyalanan Y.G., eve gelip polis olmadığını görünce dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. İzmir polisinin irtibata geçtiği Doğubeyazıt polisi, zanlıyı banka şubesinde para çekerken suçüstü yakaladı. Mahkemede, hesabına yatan paranın tanımadığı bir kişiye ait olduğunu ileri süren zanlı serbest kaldı ancak yapılan araştırmada, zanlıya aynı şekilde beş kişinin daha çeşitli illerden para yatırdığı tespit edilince hakkında yeniden soruşturma başlatıldı.
Polis, vatandaşlardan kendini kamu görevlisi gibi tanıtıp soruşturma ve ödül kazanma bahanesiyle kontör veya para isteyenlere itibar etmemelerini istedi.