Süleymaniye`de Bayram Namazını Mehmet Görmez Kıldırdı

Ramazan Bayramı nedeniyle bayram namazı kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti.

Süleymayine Camii de sabahın ilk saatlerinden itibaren tıklım tıklım doldu. Cami içerisinde yer bulamayan cemaat avluda saf tuttu. Bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez bayram hutbesinde Somali vurgusu yaptı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da namazını Süleymaniye Camii’nde kılanlar arasındaydı.

Ramazan ayını geride bırakan İslam alemi, Ramazan Bayramı’nda da camileri doldurdu. Her bayram olduğu gibi bu bayram da Süleymaniye Camii İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen vatandaşların akınına uğradı. Sabahın ilk saatlerinde cami dolmaya başladı. İçeride yer bulamayanlar, avluya serdikleri hasırlar üzerinde namaza durdu. Bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Süleymaniye Camii’nde bayram namazını kıldı. Namazın ardından camiden çıkan vatandaşlara Fatih Belediyesi’nce çorba dağıtıldı. Vatandaşlar bayramların barış ve sevgiyi andırdığını belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam aleminin bayramını kutlayarak, özellikle Ramazan ayı içerisinde yaşanan Somali duyarlılığının bayram sonrasında da devam etmesini diledi. Bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi temennisinde bulunan Görmez, “Bu ramazan ayında Allah’ın en büyük lütfu Somalili kardeşlerimizi bize komşu kılmasıydı. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız onların dertleriyle hemhal oldu. Bayram sonrası da yeni bir kampanya ile oradaki yoksul ve yetim çocuklara bayram sevinci yaşatmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın kampanyaya ilgi göstermesini bekliyoruz.” dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu da İslam aleminin bayramını kutlayarak başladığı sözlerini,”Bu bayramın bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Barışı ve kardeşliği pekiştirmesini temenni ediyorum.” şeklinde sürdürdü.