Kuzey Koreliler Vize Olmadan Hangi Ülkelere Gidebilir?

İngiltere merkezli uluslararası hukuk şirketi Henley & Partners, Kuzey Kore pasaportu ile 37 ülkeye vizesiz giriş yapılabileceğini bildirildi.



198 ülkenin vize sınırlamalarını mercek altına alan İngiliz şirket, hazırladığı ‘2011 Vize Sınırlama Listesi’ ile hangi pasaportlarla hangi ülkelere vizesiz gidilebileceğini rapor haline getirdi. 173 ülkenin vize uygulamasına tabi olmayan Danimarka, Finlandiya, İsveç listede birinci sıraya otururken, Kuzey Kore sondan 20. sıraya yerleşti.


Hazırlanan listeye göre Kuzey Korelilerin vizesiz girebildiği ülkelerin yüzde 70’i Asya ve Afrika ülkeleri oluşturuyor. Kamboçya, Nepal, Makao, Moğolistan, Malezya, Singapur gibi Asya ülkeleri ile Cibuti, Mısır, Uganda, Togo, Mozambik, Tanzanya gibi Afrika ülkelerine Kuzey Koreliler vize olmadan girebiliyorlar.

Güney Kore bu konuda Kuzey Kore’den farklı. 163 ülkeye vizesiz girebilen Güney Kore, listede 10. sırada. Öte yandan Güney Koreliler, Kuzey Korelilerin vizesiz girebildiği ülkelere vize uygulamasına tabi olmadan girebilirken, sadece Moğolistan için yolculuk öncesi vize başvurusunda bulunması gerekiyor.