Vatandaşlar Sakal-ı Şerife Büyük İlgi Gösterdi

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu tarafından Merkez Camii`nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Vatandaşlar Sakal-ı Şerife Büyük İlgi Gösterdi

Sarıkaya Müftüsü Süleyman Eroğlu, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da mübarek Kadir Gecesi’nin gündüzünde ve sonrasında ülkenin dört bir tarafında Sakal-ı Şerif ziyaretleri yapıldığını söyledi.

Sakal’-ı Şerif denilince Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa`nın (sav) sakalları akla geldiğini ifade eden Eroğlu, "Efendimiz Hazretleri (sav) zaman zaman sakallarını kısaltırken, sahabeler, Efendimiz`in (sav) sakallarının bir tek telini dahi yere düşürmezlerdi. Allah, onlardan razı olsun. Çünkü onlar o zaman bu hassasiyeti göstermemiş olsalardı günümüzde Sakal-ı Şerif ziyaretleri olmazdı. Sakal-ı Şerif’in birkaç yönüyle günümüze ulaşması var. Birincisi; Allah Resulü Efendimiz`in (sav) sakalları kısaltması esnasında, sahabe-i kiramın sakalları yere düşürmeden toplamaları ve evlerinde saklamaları ve bir miras gibi çocuklarına bırakmaları, çocukların da çocuklarına bırakarak günümüze kadar gelmiştir. İkinci sebep de Efendimiz`in (sav) sakalına olan düşkünlükleridir, kimin evinde kaç tel sakal var ise onu olmayan muhitlere göndermişlerdir o nedenle Sakal-ı Şerif’in varlığını temin etmiştir. Diğer bir sebepse, devlet ricalinin bu işe sahip çıkması olmuştur, özellikle Yavuz Sultan Selim ile beraber Mısır`daki kutsal emanetleri İstanbul’a getirerek Topkapı Sarayı`nda muhafaza etmiştir. Burada Peygamber Efendimiz (sav)’in Sakal-ı Şerif’i bu zamana kadar bizlere ulaşmıştır, bizler de bu geleneği sürdürerek gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Eroğlu, Sakal’ı Şerif ziyaretinin dün erkelere yapıldığını bugün ise bayanlara ziyarete açıldığını sözlerine ekledi.