İstanbul-new York Seferleri Kasırga Nedeniyle İptal Edildi


Türk Hava Yolları’nın (THY) 11:00’da kalkması planlanılan TK – 001 sefer sayılı İstanbul – New York uçağı ile, Delta Air Lines’ın 12:15’te kalkması planlanılan DL – 073 sefer sayılı tarifeli İstanbul – New York uçakları, ABD’de etkili olan Irene Kasırgası ve olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
Delta Air Lines ile New York’a gitmek üzere havalimanına gelen Yusuf Can Alp, uçuşun iptaline dair bir bilgi verilmediğini söyledi. Havaalanına geldiklerinde iptal edildiğini öğrendiklerini aktaran Alp, “Şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı, bekliyoruz.” dedi. Semih Alp, ise online check-in yapabildiklerini bagajları verdikten sonra bekleyeceklerini aktardı.
Mefköre Aşık ise, “10 gün önce Türkiye’ye gelmiştik. Geldikten sonra, ABD’de bir fırtına olduğunu televizyonlardan öğrendik. Şuanda da ABD’ye hiçbir uçak gitmiyor. Bizde şuan havalimanından ayrılıp eve döneceğiz. Ancak bir şekilde ABD’ye gitmeye çalışacağız” diye konuştu.

Ayrıca, resmi ziyaret programı için ABD’ye gidecek olan Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın olumsuz hava şartlarından dolayı ziyaret programını ertelediği öğrenildi.