Atatürk Havalimanı Camii`nde Sinevizyonlu Hutbe

Açlıktan ölen Somalili çocukların yürek burkan feryatlarına kulak veren Atatürk Havalimanı çalışanları, yardım kampanyası başlattı.

Atatürk Havalimanı Camii`nde Sinevizyonlu Hutbe
Kampanya çerçevesinde Cuma hutbesinde Somali için yardım toplayan camii imamı Mustafa Coşkun insanlara Somali`de yaşanan olayları daha iyi anlatmak için sinevizyon kullandı.

Mülki İdare Amirliği`nin koordinasyonunda gerçekleşen kampanyanın ilk gününde 5 bin TL yardım toplandı. Yardımların Somali`ye ulaşması için görevlendirilen Atatürk Havalimanı Cami İmam Hatibi Mustafa Coşkun, "Hedefimiz bir uçak dolusu yardımı Somali`ye göndermek. 25 Eylül`e kadar sürecek kampanyamıza personelimizi ve tüm hayırseverleri davet ediyoruz. Çocuklarının giymediklerini, eski oyuncaklarını, gıda, ilaç gibi her türlü yardımı bize getirsinler biz uçakla Somali`ye götüreceğiz. Afrikalı çocuk bizdensadece çöpe attıklarımızı, israf ettiklerimizi göndermemizi istiyor" diye konuştu.

Afrika`daki dramı sinevizyondan göstererek, vatandaşların Somali`deki açlığa ve kuraklığa tanıklık olmasını istedikleri için böyle bir uygulama yaptıklarını belirten Coşkun, "Notebook, Laptop icat olduğundan beri ilk alanlardan birisi benim. Aşağı yukarı 10 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Camimizde de böyle sinevizyon gösterisiyle ordaki dramı görsel olarak insanlara izlettik. Gerçekten bazı vatandaşlarımız gözyaşlarını tutamadı. Teknolojiyi kullanmak her zaman iyidir" şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar, çocukların yaşadığı acıyı izlerken gözyaşlarını tutamadı.
Kaynak: İHA