Ankara Konya hızlı tren seferleri yoğun ilgi gördü

Ankara Konya hızlı tren seferleri, güzergahları ve fiyatları.Ankara ile Konya arasını 1.5 saate indirecek yüksek hızlı tren seferleri başlatıldı.

Ankara Konya hızlı tren seferleri yoğun ilgi gördü
Ankara Konya hızlı tren seferleri, güzergahları ve fiyatları.Ankara ile Konya arasını 1.5 saate indirecek yüksek hızlı tren seferleri başlatıldı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün törenle hizmete açılan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında ilk ticari sefer gerçekleştirildi.

Başbakan Erdoğan'ın açılış töreninde, YHT'nin bayram sonu pazar akşamına kadar ücretsiz hizmet vereceğini açıklamasının ardından Konya garında sabahın erken saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Ücretsiz bilet almak isteyenler bilet gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İlk olarak daha önce bilet alan vatandaşlar güvenlik ve bilet kontrolünün ardından trendeki yerini aldı. Boş kalan yerler ise bileti olmayan vatandaşlar yerleştirildi. Tren, Konya'dan saat 07.00'de hareket etti.

BAYRAM SONUNA KADAR ÜCRETSİZ
DÜN sabah ilk ticari seferini yapan hızlı tren bayram sonuna kadar ücretsiz olacak. Daha sonra fiyatlar 25 ila 35 TL arasında değişecek.