Yedikçe zayıflamanın yolları

Yiyerek zayıflamak pek çok kişinin hayali. Peki yedikçe zayıflamanın yolları neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, yeme alışkanlığının düzene sokularak zayıflanabileceğini söyledi.

Yedikçe zayıflamanın yolları
Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç Habertürk ekranlarında yedikçe zayıflamanın yollarını anlattı.

"Yedikçe zayıflamayı sağlıklı beslenmeyi öğrenerek başaracağız, o sıkı diyetlerden, bize kısa zamanda kilo verdirecek diyetlerden uzak durarak başaracağız, yeme alışkanlığımızı düzene sokarak başaracağız" diyen Kazanç, "Çünkü diyet deyince herkesin aklına sabahtan akşama kadar aç kalmak ve bir kaç günde kilo vermek geliyor. Böyle olunca daha sonra kişi tekrar yemeğe saldırma isteği içerisine giriyor. Bütün bunları engellemek için yiyerek zayıflayacağız. Yemeği öğrenerek, sağlıklı beslenmeyi öğrenerek zayıflayacağız" şeklinde konuştu.

Diyet verirken kimseye karbonhidrattan eksik bir diyet vermediğini belirten Kazanç, "Makarnayı ne kadar yiyeceğinizi bilmeniz gerekiyor ya da pizzayı ya da pilavı ya da tatlıyı haftada kaçgün yiyeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Bunları düzenli bir şekilde yaparsanız siz rahatlıkla hem kilo veririsiniz hem farketmeden kilo veririsiniz hem de sevdiğiniz tatlılardan uzak kalmazsınız" diye konuştu.

"PROTEİNLE KARBONHİDRATLI YİYECEKLERİ BİRARADA YİYEREK KAN ŞEKERİNİ DENGELEYİN"


Zayıflama konusunda kişinin sağlık durumunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Kazanç, "Vücudunda herhangi bir fizyolojik yemeğe mi bağlı olarak yemek yiyor kişi, yoksa psikolojik mi bunu iyi saptamak gerekiyor. Eğer siz psikolojik olarak yemeek yiyorsanız hiç bir fizyolojik nedeni yoksa bunu kan şekerini daha çok dengeleyecek proteinle, karbonhidratlı yiyecekleri karışık bir şekilde alabileceğiniz meyve ile yoğurt gbi veya pilav makarnanın yanında peynir, yoğurt, et gibi yiyecekleri karışık bir şekilde alırsanız kan şekeriniz daha iyi dengelenir. Daha iyi dengelendiği için açlık çok fazla hissetmezsiniz" ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE