3 Kuruma 103 Müfettiş ve Uzman Alınacak

Sosyal Güvenlik Kurumu`na 50 Müfettiş Yardımcısı, Sermaye Piyasası Kurulu`na (SPK) 23 Uzman Yardımcısı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı`na ise 30 Hazine Uzman Yardımcısı`nın alınacağı bildirildi.

SGK`YA 50 MÜFETTİŞ YARDIMCISI SGK`nın Resmi Gazete`de yayımlanan ilanına göre, Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya sosyal hizmetler veya sağlık idaresi veya sağlık yönetimi bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan 40 Müfettiş Yardımcısı ile Eczacılık Fakültesi`nden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan 10 MüfettişYardımcısı olmak üzere toplam 50 Müfettiş Yardımcısı alınacak. Sınava 5-16 Eylül 2011 tarihleri arasında başvurulacağı ve sınavın ise 22 -23 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi. SPK`YA 23 UZMAN YARDIMCISI ALINACAK Sermaye Piyasası Kurulu`nda G.İ.H. sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 20 adet "Uzman Yardımcısı" ve A.H. sınıfında bulunan 8. derece kadrolu 3 adet "Uzman Hukukçu Yardımcısı" kadrosunda görevlendirilmek üzere toplam 23 Uzman Yardımcısı personel seçimi için sınav yapılacak. Sınav tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olma şartı aranan adayların "Sınav Broşürü" ve "Başvuru Formu"nu kurulun internet sayfasından (www.spk.gov.tr) temin edilebileceği belirtildi

Adayların başvuru formu ve istenen belgelerle 5 - 9 Eylül 2011 tarihleri arasında SPK`ya başvurması gerektiği kaydedildi. Sınavın 20-21 Eylül 2011 tarihinde Gazi Üniversitesi`nde yapılacağı kaydedildi. HAZİNE MÜSTEŞARLIĞINA 30 UZMAN YARDIMCISI ALINACAK Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı`na giriş sınavı ile 30 Hazine Uzman Yardımcısı alınacak. Hazine Müsteşarlığı`nın Resmi Gazete`de yayımlanan ilanına göre, 10 iktisat, 5 işletme, 5 hukuk, 7 endüstri mühendisliği, 3 bilgisayar mühendisliği alanlarında olmak üzere toplam 30 Hazine Uzman Yardımcısının alınacağı belirtildi. Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için başvuruların, 12-19 Eylül 2011 tarihleri arasında kabul edileceği ve sınavın ise 9 Ekim 2011 tarihinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nde yapılacağı kaydedildi. Sınavlarla ilgili detay bilgilerin kurumların kendi internet sitelerinden alınabileceği bildirildi.
Kaynak: İHA