Mısırlılar İsrail Büyükelçiliği`nin Önünde Protesto İftarı Yaptı

Mısırlılar İsrail saldırısının üzerinden üç gün geçmesine rağmen, İsrail Büyükelçiliği`nin önündeki protesto gösterilerini sürdürüyor.

Çoğunluğu Mısır 25 Ocak Devrimi gençlerinden oluşan protestocular, hava sıcaklığının 40 dereceye kadar ulaşması ve Ramazan ayına rağmen, gösterilere ara vermeden devam etmek için İsrail Büyükelçiliği önünde oruç açtı.

Bazı Mısırlıların eşi ve çocukları ile katıldığı iftarın ardından göstericilerin sayısında ciddi bir artış meydana geldi. Göstericiler İsrail aleyhinde sloganlar atarak pankartlar açtı ve İsrail saldırısında şehit olanların haklarının alınması ile İsrail büyükelçisinin sınır dışı edilmesini talep ettiler.

Göstericilerden Cabir Ahmed, Mübarek döneminde hapsedildiğini belirterek İsrail bayrağının indirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cabir, "İsrail bayrağındaki işaret Nil ve Fırat arasındaki İsrail hedefini göstermektedir. Biz şimdi İsrail`e hayır diyoruz. Biz önceden `Hayber Hayber ya Yahud ceyşi Muhammed Seyfe yeud` (Hayber Hayber ey Yahudiler Muhammed`in ordusu geri gelecek) şeklinde slogan atıyorduk. Bu sloganı değiştirdik. Artık; `Hayber Hayber ya Yahud ceyşi Muhammed huna mevcud` (HayberHayber ey Yahudiler Muhammed`in ordusu burada) şeklinde slogan atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Neda Abdulmecid, "Ben bu gün buraya İsrail büyükelçisinin Mısır`dan çıkarılmasını istemek için geldim. Mısır toprakları temizdir ve Kuran`da zikredilmiştir. O artık burada yaşayamaz. Biz çok sustuk artık susmayacağız" şeklinde konuştu.

Özgürlük ve Adalet partisi gençlerinden olduğunu belirten Muhammed Tahir ise "Bu İsrail`e bir mesajdır. Nerede olursanız olun sizi buluruz. Bizim bir müddet susmamıza aldanmayın. Biz her zaman uyanığız. Bizi koruyan ve bize baskı yapanlardan kurtulduğumuz gibi inşallah onlardan da kurtulacağız" dedi.

Perşembe günü İsrail tarafından açılan ateş sonucunda Sina Yarımadası`nda üç Mısır askeri hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA