Hsyk, Adli ve İdari Sonbahar Kararnamesine Hazırlanıyor

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanlığı, 2011 yılı adli ve idari sonbahar kararnamesine ilişkin geçici listeleri yayınladı.

Adli hâkim 1, 2, 3, 4 ve 5`inci bölgeler, Cumhuriyet savcısı 1, 2, 3, 4 ve 5 inci bölgeler listesi ile idari bölge idare mahkemesi, idare mahkemesi, vergi mahkemesi başkan ve üyelikleri listeleri açıklandı.
HSYK, listelerin, kararname kapsamında olanların taleplerine uygun atanabilmelerini sağlamak ve daha gerçekçi tercihte bulunabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla yayınlandığını bildirdi.

Atanma talebinde bulunanlar, ikinci ilan üzerine ilave tercihte bulunabilecek. Belirtilen süre içerisinde talepte bulunmayan veya hizmet gerekleri nedeniyle kararname taslağında yer almayanların ikinci ilan üzerine ilk defa yapacakları başvurular dikkate alınmayacak. Listeler hazırlanırken sonbahar kararnamesi için dilekçe gönderenlerin talepleri dikkate alındı, bu tarihten önce gönderilen dilekçeler dikkate alınmadı. 2011 yılı yaz kararnamesi kapsamında atanma talebinde bulunup da atanmayanların, 2011 yılı sonbahar kararnamesi için ayrıca dilekçe göndermeleri gerekiyor.

İlave tercihte bulunmak isteyenlerin 26 Ağustos 2011 günü mesai saati bitimine kadar HSYK Genel Sekreterliği`nde olacak şekilde ikinci talep formlarını göndermeleri gerekiyor.