Hakkarili Çocuklar, Hem Eğleniyor Hem Kur‘an Öğreniyor

Hakkari‘de çocukların Kur’an-ı Kerim‘i ve İslam‘ın şartlarını öğrenmelerini sağlayan yaz kursları büyük ilgi görüyor.

Hakkari‘de çocukların Kur’an-ı Kerim‘i ve İslam‘ın şartlarını öğrenmelerini sağlayan yaz kursları büyük ilgi görüyor.

    Cami görevlileri, Hakkari İl Müftülüğü’nün başlattığı ve ilkokul 5’inci sınıfı bitirmiş öğrencilerin katıldığı Kur’an kurslarının renkli geçmesi için bir dizi çalışma yapıyor. Camilere akın eden çocuklar, hem eğleniyor hem de Kur’an-ı Kerim‘i ve temel dini bilgileri öğreniyor.

    Birlikte ilahiler söyleyen çocuklar, burada dostluk kurup yaz tatilini çok iyi bir şekilde geçirmeye çalışıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın Türkiye‘deki bütün camilere dağıttığı ‘Dinimizi Öğreniyoruz‘ isimli kitap da çocuklar tarafından eğlenceli bulunuyor. Bulmacalar, oyunlar ve renkli fotoğraflarla çocukların dinini daha kolay öğrenmesi ve aynı zamanda eğlenmesi sağlanıyor.

    Camideki kursa katılan öğrencilerden Hüseyin Yörem, "Kurslar çok eğlenceli geçiyor. Evde belki annemizin, babamızın öğretmeyeceği bilgileri burada arkadaş ortamında eğlenerek öğreniyoruz." dedi.

    Lütfü Günay ise çocukların gündüzleri hep camide geçirmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti. Camilerdeki yaz dönemi kursları 26 Ağustos’a kadar devam edecek.