Rus Yazar Starikov: "türkiye, Teröre Karşı Daha Sert Tutum Sergilemeli"

Rus yazar ve aynı zamanda ünlü blog yazarı Nikolay Starikov, son günlerde PKK`nın Türk askerlerine saldırılarındaki artışa dikkat çekerek Türkiye`nin terörün üzerine daha fazla gitmesi gerektiğini söyledi.

Ortadoğu`daki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Starikov, Kürt sorununun dışarıdan tezgahlandığını vurgulayarak, "Türkiye, ulusal çıkarları doğrultusunda bölücülere karşı daha sert bir tutum sergilemeli ve kimsenin tepkisini dikkate almadan böyle grupları anında imha etmeli" ifadelerini kullandı.

Türk tarihini iyi bildiğini belirten Starikov, "Daha Kurtuluş Savaşı`nda Atatürk, Kürt sorununun Londra`da ortaya atıldığını dile getirmişti. Zira 1918 yılında Londra, Kürtlere özgürlük vaadinde bulundu. İngilizler her zaman yaptıkları gibi o zaman da yalan vaatlerde bulunarak Kürtleri kandırdılar" dedi.

Batı ülkelerinin hala Kürt kartını oynadıklarını belirten Starikov, "Kürt nüfuzu bulunan komşu ülkelerdeki istikrarsızlık Türkiye`nin ulusal çıkarlarına uymuyor. Örneğin ABD, Kuzey Irak`a girdi. Türkiye bundan ne kazandı? Kürt bölücülerin Türk askerlere saldırıları arttı ve Türkiye komşu ülke topraklarında askeri operasyonlar düzenlemek zorunda kaldı. Şimdi aynı senaryoyu Suriye`de de gerçekleştirmek istiyorlar. Açıkçası ben bu durumda Türkiye`nin Suriye politikasını anlayamıyorum. Suriye`dekikarışıklıkların batının işine geldiğini biliyorum. Ama Türkiye bundan ne kazanacak. Sınırda yeni bir istikrarsız bölgenin oluşması terör, uyuşturucu ve radikal güçlerin Türkiye`ye sızmasından başka bir sonuç getirmez. Dolayısıyla bence bu durumda Türk hükümetinin izlemesi gereken en doğru politika tarafsızlık ve Suriye`deki ABD oyunlarına karşı koymadır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA