"kahramanlar Kurtlar Vadisinden Değil Kitap Kutlarından Çıkar"

Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında Karaman’a gelen şair Sunay Akın, kahramanların Kurtlar Vadisi benzeri programları izleyen nesilden değil bol bol kitap okuyan kitap kurtlarından çıkacağını söyledi.

'kahramanlar Kurtlar Vadisinden Değil Kitap Kutlarından Çıkar'

“Sunay Bey Tarihi” adlı tek kişilik gösterisini sunduğu Aktekke Kent Meydanında tarihten günümüze kitapların ve bilginin önemini anlatan Sunay Akın’ın programına; Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, AK Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sunay Akın, her açıklamasının ardından Türkiye’deki okuma oranındaki düşüklük ve bilgi eksikliğinden yakındı. İzleyicilerini anlattıklarıyla kimi zaman hayrete düşüren usta şair, esprileriyle de kendisini seyretmeye gelenleri güldürdü.

Tarihe olan bakış açısının eksikliğine değinen Akın, “Dünya bugün yaşanabilecek bir yerse bunu okuyanlara borçluyuz. Eğer tam tersiyse bunu da okumayanlara borçluyuz. Bir milletin kahramanları Kurtlar Vadisinden değil kitap kurtlarından çıkar, hayal kuranlardan çıkar. Bırakın çocuklarınız hayal kursun” dedi.