Chp’li Gök’ten Ulusal Kanal`a Destek Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili İsa Gök, sabah saatlerinde arama başlatılan, İşçi Partisi, Ulusal Kanal televizyonu ve Aydınlık dergisinin bulunduğu Beyoğlu`ndaki binaya gelerek yetkililerle görüştü.

Chp’li Gök’ten Ulusal Kanal`a Destek Ziyareti
Bina çıkışında gazetecilere açıklama yapan Gök, hükümeti protesto ederek, opesyonu kınadı. Adı geçen üç kurumun da yer aldığı İstiklal Caddesi üzerindeki binaya gelen Gök, bir süre burada yetkililerle görüştü. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan İsa Gök, Türkiye’de basın üzerindeki baskı ve yıldırma politikalalarının devam ettiğini öne sürerek şuan İstanbulla birlikte Ankara ve Trabzon’da da aramaların yapıldığını söyledi.

Arama gerekçelerinin çok enteresan olduğunu savunan Gök, aramaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fiskobirlik yetkilileriyle aralarında geçen usulsüzlük görüntüleri ile Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları arasında geçen görüntü kayıtlarının yayınlanması nedeniyle yapıldığını söyledi. Arama ve yakalama kararı verilen şahısların hepsinin muhabir olduğunu kaydeden Gök, “Gazetecilerin gözaltına alınmak istediğini, yapılan uygulamanın Türkiye’de ileri demokrasinin son aşaması olduğunu ifade etti.
Türkiyede haber yapmanın çok zor olduğunu ve 70`e yakın gazetecinin hapiste olduğunu hatırlatan Gök, “Bu kadar tutuklu gazateci, Tayyip Erdoğan’a yetmemiş olmalı ki, bugünkü baskınlarla 10’a yakın basın mensubuyla ilgili gözaltı ve yakalama kararı var. CHP Mersin milletvekili olarak, bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak, bu ülkede demokrasi ve hukuk isteyen bir insan olarak kınıyorum kınıyorum." şeklinde konuştu.