Somali İçin Yağmur Duasına Çıktılar

Kuraklığın getirdiği açlıkla mücadele eden Afrika için Hatay’ın Erzin ilçesinde iş adamları ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Somali İçin Yağmur Duasına Çıktılar

Afrika insanı, açlık ve kuraklık içinde yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlık dramına sahne olan Somali için Türkiye’den maddi ve manevi yardımlar devam ediyor. Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) öncülüğünde toplanan işadamları ve vatandaşlar, Türkmenkızı tesislerinde kuraklığın yaşandığı Afrika için yağmur duasına çıktı. Yağmur duası sırasında bazı dernek üyelerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Somali’de yaşananın bir felaket olduğunu söyleyen Erzin Genç İşadamları Derneği Başkanı Necat Ertaç, yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadıklarına vurgu yaptı. Türkiye ve dünyaya yardım çağrısı yapan Ertaç, ‘‘Başta Somali olmak üzere Afrika’da yaşanan drama kayıtsız kalmamalıyız. Türk milleti olarak şu dar gününde Afrika insanının, Somali’deki kardeşlerimizin yanında olmamız, onların acılarını paylaşmamız gerekir. Bizde dernek olarak Afrika’ya maddi yardımın yanı sıra manevi yardımda da bulunuyoruz. Ellerimizi açıp, Afrika’ya yağmurun yağması için dua ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye`nin milleti ve devletiyle Somali`ye maddi anlamda yardım gerçekleştirdiğini kaydeden Dernek Başkanı Necat Ertaç, ``Ancak rahmet ayı içerisinde biz istedik ki manen de destek olalım. Bundan dolayı dernek olarak yağmur duasına çıktık. Çocuklarımızı, yaşlılarımızı da yanımıza alarak onların dar gününde manevi anlamda yanlarında olduğumuzu göstermek istedik’’ dedi.

Türk halkının ve Dünya ülkelerinin Somali’nin yanında olması gerektiğini belirten Merkez Cami imamı Selim Gürz, ‘‘Onlar bizim din kardeşimiz. Onların dar gününde yardımlarına koşabiliyorsak ne mutlu bize. Yardımların devam etmesini istiyoruz. Somali’de insanların ölmesi yüreklerimizi parçalıyor. Somali için geç kalmamalıyız’’ şeklinde konuştu.