Sivas’ta Savunma Sanayi Parçaları Üretilecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ın gelişimine katkıda bulunmak için farklı çalışma ve projeler geliştirdiklerini söyledi.


Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Sivas’a gelen Bakan Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım’la görüştü. Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu sürece Sivas’ın çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, Sivas ve Yozgat’ta savunma sanayiyle alakalı neler yapılabileceği yönünde çalışma başlattıklarını belirtti.

Sivas Organize Sanayi’nde savunma sanayinden nasıl faydalanılabileceği, nasıl istihdam sağlanabileceği ve hangi parçaların üretilebileceği gibi konularda alt yapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Yılmaz, bu çalışmanın en kısa zamanda tamamlanarak iyi bir mesafe alınacağını ümit ettiklerini vurguladı.
Sivas’ın bugününün dünden daha iyi olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Sivas’ın çözülemeyecek hiçbir problemi yok. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak her türlü problemi çözeriz, bu irade bizde var. Bu dönem Sivas bugüne kadar aldığı hizmetten çok daha fazlasını alacaktır. Bunun yeter ve gerek şartı, birlikte hareket edebilmek. Hep birlikte yapabileceğimizi ümit ediyoruz. Sivas Türkiye’den soyutlanmış bir il değil. Türkiye büyüyüp ileri gittikçe Sivas’ta büyüyecektir.” diye konuştu.

Sivas’ın en büyük problemleri arasında işsizlik yer aldığını kaydeden Yılmaz, işsizlik oranlarını Türkiye ortalamasının altına düşürmek için çalıştıklarını ve bunu başaracak imkânlara sahip olunduğunu dile getirdi.

Seçim döneminde Sivas için hastane, stat gibi yatırımların dile geldiğini bunların şuan ihale aşamasında olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından şehre kurulacak ikinci üniversitenin de 16 Eylül’de protokolünün imzalanacağını açıkladı.
Bu üniversitede ilk etapta bir iki bölüm açılabileceğini ancak zaman içerisinde arz talep dengesine göre fakülte sayısının da arttırılacağını aktaran Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi için de YÖK’le görüştüklerini ve insan israfına neden olmayacak her türlü bölümün açılabilmesi için de izin aldıklarını ifade etti.

Üniversitelerin şehrin gelişimi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, ikinci üniversiteyle birlikte Sivas’ın gelişiminin de hızlanacağına inandıklarını belirtti.

2023 vizyonunda Sivas’ı Türkiye’nin en büyük 10. Şehri yapmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, bunu başarabilecek alt yapıya sahip olduklarına inandıklarını vurguladı.

STSO Başkanı Osman Yıldırım da 1950’li yıllarda Sivas’ın ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan Türkiye’nin 10. büyük şehri olduğunu şimdilerde ise 50.`nci sıralara gerilediğini hatırlattı.
Oda olarak kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ettiklerini belirten Yıldırım, Sivas’ı Türkiye’nin en büyük ilk 10 ili arasına taşıyabilmek için mücadele verdiklerini söyledi.
Birlik ve beraberlik içerisinde bunu başarabileceklerine inandıklarını kaydeden Yıldırım, “Bizim Sivas’ta bu birlik beraberlik, arkamızda da siyasi destek olduktan sonra başaramayacağımız bir iş yok. Sivas’ta 2023 ruhunu yakaladık tekrar bir heyecan geldi hepimize.” dedi.