Chp Milletvekili Eryılmaz: Suriye Bizim İç Meselemiz Olamaz

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet edecek bir mezhep çatışmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Chp Milletvekili Eryılmaz: Suriye Bizim İç Meselemiz Olamaz

CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl parti binasında düzenledikleri ortak basın toplantısında Suriye’ye yapılacak herhangi bir askeri müdahalenin Türkiye’nin ulusal çıkarlarına hizmet etmeyeceğini dile getirdiler
Milletvekilleri adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, daha önce Tunus’ta başlayıp, Libya, Mısır, Bahreyn ve Yemen’de devam eden ayaklanmaların ABD’nin Büyük Ortadoğu projesi çerçevesinde gelişen olaylar olduğunu ABD ve İsrail’in Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmeye çalıştığını ve Suriye’de yaşanan olaylarında bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Hükümeti takındığı tavır ve yaptığı açıklamalar nedeniyle emperyalist güçlere hizmet ve taşeronluk yapmakla suçlayan Eryılmaz, “Suriye bizim iç meselemiz olamaz. Olsa olsa, barış içinde yaşayacağımız ve ulusal bütünlüğüne saygı duyacağımız komşumuz olabilir. Türkiye ABD eksenli savaş ve işgali kutsayan politikalara teslim olmamalıdır.

Haksız olarak, uluslararası bir müdahale kararı alınsa bile ; Suriye ile olan tarihi ve kültürel bağlarımızdan dolayı emperyalistler ile saf tutmayız, savaştan yana taraf olamayız. Emperyalizm, dünya halklarına savaş, yıkım, ölüm ve işgalden başka bir şey getirmedi, getiremez de. Suriye halkının savaş ile yok edilmesine topraklarının işgal edilmesine asla sessiz kalmayız” dedi.

Gelişen süreçten ötürü bölge halkının tedirgin olduğunu da ifade eden Eryılmaz, “Bu yaşananlardan bölge halkımız derin bir endişe duymaktadır.Biz bu olayların yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.Suriye halkı ile Türk halkı kardeştir, kardeş olamaya devam edecektir. Emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet edecek bir mezhep çatışmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. CHP olarak bu müdahaleye ve savaşa karşı duracağız,savaş yandaşlarını mahkum edeceğiz. Savaş tüccarları bölgemizi gün gelir terk eder, biz komşularımız ile yan yana dururuz.” diye konuştu.