Belediyenin Nostalji Treni Seferden Kaldırıldı

Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında yolcu taşıyan tekerlekli `Nostalji Treni` seferden kaldırıldı.

Bir adet traktör ve birkaç römorkun dönüştürülmesiyle yapılan tren, 2008 yılının sonlarına doğru seferlerine başlamıştı.

Şehir içi toplu ulaşım araçlarının aldığı fiyatın yarısına mahallileri taşıyan tren, günde 4 sefer gerçekleştiriyordu. İçişleri Bakanlığı `Nostalji Treni`nin ruhsatının olmadığı gerekçesiyle seferden kaldırılması için Edirne Belediyesi’ne bir yazı gönderdi.

Son olarak belediyede denetlemede bulunan mülkiye müfettişlerinin aynı kanaati bildirmesi üzerine trenden seferden çekildi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İçişleri Bakanlığı tarafından ruhsatnamesinin olmadığı için ‘Nostalji Tren’in sefere konulması gerektiği yönünde yazıların geldiğini söyledi.

Riskleri göze alarak iyi niyetle seferleri devam ettirdiklerini anlatan Sedefçi, mülkiye müfettişlerinin trenin çalışmasının yasal olmadığı ve seferden kaldırılması gerektiği şeklindeki yazısı üzerine seferler son verdiklerini belirtti.

Bu şartlarda Karaağaç yolundaki treni seferden almak zorunda kaldıklarını kaydeden Sedefçi, “Ama Karaağaçlılar üzülmesin. Trenin gittiği saatlerde aynı belediye otobüsünü aynı fiyatla taşımaya devam edeceğiz.” dedi.