Deprem Şehitliği’nin İçler Acısı Hali Yürek Burkuyor

Sakarya`da 12 yıl önce depremde hayatını kaybedenlerin büyük bir çoğunluğunun toprağa verildiği Deprem Şehitliği’nin bakımsız hali yürek burkuyor.

Deprem Şehitliği’nin İçler Acısı Hali Yürek Burkuyor

Bir köy mezarlığını andıran şehitlik, harabe görüntüsüyle dikkat çekiyor. Şehitliğin bakımsız hali daha girişte göze çarpıyor. Giriş kapısı olmasına rağmen şehitliğin kenar duvarları bulunmuyor. Geçici olarak yapılan tel örgü ve direklerinin çoğu devrilmiş halde duruyor. Mezarların sırayla ve düzenli bir şekilde kazılmaması sebebiyle mezarlar iç içe geçmiş durumda. Mezarların arasında yürümek neredeyse imkânsız hale geliyor. Aynı düzensizlik mezar çevirmelerinde de yaşanıyor. Karyola ve demir parçalarıyla mezarların çevrilmesi çirkin bir görüntü oluşturuyor. Mezarların içendeki pet şişe gibi çöpler ve şehitliğin yakınına dökülen moloz ve toprak yığınları çirkin örüntüyü artırıyor. Ayrıca şehitlikte kedi köpek gibi sokak hayvanları cirit atıyor. Sakarya Valiliği de şehitliğe bakım yaptırılması konusunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni uyardı.
Şehitlikte eşi yatan Ali Acar, mezarın çok bakımsız olduğunu belirterek, “Mezarlıkla ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor. Mezara doğru dürüst bakan yok. Sular patlıyor, mezarları bozuyor, otlar uzuyor. Deprem şehitlerine saygı için en azından mezarlığın çevresi güzelleştirilebilir. “ diyerek tepki gösterdi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise mezarların Ramazan Bayramı`ndan sonra bakıma alınacağı kaydedildi.