Polisin Topladığı Pet Şişe Kapakları Engelliye Sandalye Oldu

Adana’da, engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak için Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından sürdürülen `Kapakları Toplayalım, Engelleri Aşalım` kampanyasına destek veren 17 yıllık polis memuru Vedat Çelik, dostlarının desteğiyle haftada 50 kilogram pet şişe kapağı toplamayı başardı.

Polisin Topladığı Pet Şişe Kapakları Engelliye Sandalye Oldu

Bugüne kadar kampanyaya 800 kilogram kapak gönderen polis memuru, “Engelli vatandaşları nasıl sevindirebilirim diye düşünürken bu kampanya karşıma çıktı. Arkadaşlarıma durumu anlattım, herkes artık içtikleri suyun, meyve suyunun kapağını atmıyor. Bir katkısı olsun diyerek topluyor. Bana ulaştıran olduğu gibi ulaştıramayana kendim gidiyorum. Bu çalışma beni çok mutlu ediyor. Herkese teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar bizim katkımızla 5 engelli tekerlekli sandalyeye kavuştu.” dedi.
Proje gönüllüsü Mehtap Ünal ise engellileri tekerlekli sandalyeye kavuşturmak için başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugüne kadar 450 tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyledi. Toplanan her 250 kilogram kapak için tekerlekli sandalye verdiklerine dikkat çeken Ünal, polis memuru Vedat Çelik’e de kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ünal, kapak toplayıp tekerlekli sandalye almak isteyenlerden engelli raporlarını istediklerini, sandalyelerin ise adrese teslim edildiğini anlattı. Kampanya kapsamında her boy, her renk ve cinsteki kapaklar toplanabiliyor.