Pkk, Haraç İnfazına Tepki Üzerine Jitem Propagandasına Sarıldı

Şanlıurfa Suruç`ta, iki kardeşin PKK tarafından infaz edilmesinden sonra bölge halkının tepkisinden çekinen örgüt sempatizanları, eylemin Jitem tarafından gerçekleştirildiğini iddia ediyor.

Ayrıca, terör örgütü PKK`lıların, Jitem görüntüsü vermek için eylemi askeri kılıkla gerçekleştirdikleri iddia ediliyor.
İddiaya göre, Suruç’ta 9 Ağustos gecesi bir akaryakıt istasyonunda kendilerine haraç vermeye yanaşmayan Deyyan Çelikten ve Bilal Çelikten kardeşleri uzun namlulu silahlarla katleden PKK`lıların askeri giyimli oldukları ileri sürülüyor. Suruç’ta mübarek Ramazan ayında Çelikten kardeşlere yapılan hain ve menfur saldırı sonrası ilçe halkından yükselen tepkiler üzerine, BDP`lilerin, olayın PKK`nın işi olmadığını PKK`nın bu olayı üstlenmediğini öne sürerek, ilçedeki tepkileri dindirmeye çalışıyor.
İlçede ayrıca, yapılan menfur saldırının derin devlet kaynaklı Jitem`in yaptığı doğrultusunda propaganda yapan terör örgütü sempatizanları, bu yolla hedef şaşırtmaya giderek bölgede devlet için `Yağmacı` ve `Katil` imajı oluşturarak, bu yolla PKK`nın eylemlerini bölge halkı nezdinde meşrulaştırmaya çalışıyor.
Hükumetin terörle mücadeleyi daha etkin hale getirmek için Doğu ve Güneydoğu’da özel harekât birlikleri kullanılacağını açıklaması sonrası terör örgütü PKK`da panik havası gözlemlenmiş. Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden `Bahoz Erdal` kod adlı Fehman Hüseyin`in devletin terör örgütüne net ve kararlı duruşundan rahatsız olduğu ve eylem yapacak teröristlere `asker ve polis kılığına girip yol kesin, köy basın` talimatı verdiği öğrenilmişti. Akaryakıt istasyonunda kendilerine haraç vermeyen Çelikten kardeşleri infaz eden PKK’lı teröristlerin, daha önce de ilçedeki polis lojmanlarının ve bir evin taranmasının da failleri oldukları belirlendi.