Tp Lideri Şener`den Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Türkiye`nin ulusal bütünlüğü, hem de ekonomisi, küresel merkezlerin iradelerine teslim edilmiş vaziyettedir.

Tp Lideri Şener`den Gündeme İlişkin Değerlendirmeler
Türk ekonomisi, küresel merkezlerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmektedir" dedi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Paşabahçe Kütük Ev`de düzenlenen iftar programına katıldı. İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Şener, seçim sürecinde kendisini yalnız bırakmayan partililere teşekkürlerini iletti. Şener, "Bağımsız milletvekili adaylığım sırasında gösterdiğiniz yol arkadaşlığı için, gösterdiğiniz çabalar için, verdiğiniz destekler içi,n yoğun propaganda çalışmalarına katılımınız için tebrik ediyorum. Sonuç bizim elimizde olan bir şey değildir. Sonuç her insanınkaderinde ne varsa o olur, takdirde ne varsa o olur. Ama bizim kulvar olarak en temel görevimiz; yükümlülük ve sorumluluklarımızı yerine getirmek maksadıyla üzerimize düşen çalışmaları yapmaktır" diye konuştu.

Şener, yeni dönemin ülke açısından önemli riskleri barındırdığını, terör olaylarının ülkeyi getirdiği ayrıştırma noktasına getirdiğini savundu. Şener, "Bu yeni dönem, ülkemiz açısından önemli riskleri barındırmaktadır. Ve gerçekten siyaset zor bir dönemeçtedir. Bu dönemeçte milletvekillerinin de siyasi partilerin de, meclisin de her zamankinden daha basiretli olması gerekmektedir. Her şeyden önce terör olaylarının ülkeyi getirdiği ayrıştırma, ülkemizin en temel sorunlarından biridir. Ülkemizinbirliğinin, beraberliğinin bu süreçte büyük riskler taşıdığını görmekteyiz. Ve seçimlerin hemen arkasından bu ayrışma ortamın sonuçlarının ne olabileceği ile ilgili endişeler ve kaygılar da artmış bulunmaktadır. Biz de Türkiye Partisi olarak Sivas`ın yıllardır meclise gönderdiği bir siyasi kimlik olarak, bu ülkenin varlığından, geleceğinden sorumlu bir birey olarak, bu süreci dikkatle izleyeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Türkiye`nin ekonomisinin küresel merkezlerin ihtiyaçlarına göre şekillendirildiğini belirten Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, "Türkiye`nin ulusal bütünlüğü, hem de ekonomisi, küresel merkezlerin iradelerine teslim edilmiş vaziyettedir. Türk ekonomisi, küresel merkezlerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmektedir. Bu her geçen gün daha yakından anlaşılır hale gelmektedir. Böyle bir ortamda başta Sivasımız olmak üzere tüm ülkemizin işsizleri, emeklileri, işçileri, esnafı ve çiftçisi perişan durumdadır.Gelecekte zor günler, bu gelir gruplarını beklemektedir. Sanayinin rekabet gücü azalmıştır. Bu da ekonomimizle ilgili en önemli tehlike sinyalidir. Ancak şuana kadarki gelişmeler, bu ekonomik gidişin doğru bir rotaya, mevcut iktidar yapısıyla oturtulamayacağını açık seçik bir şekilde göstermektedir. Ekonomik yapılanmasıyla bağlantılı olarak, hatta tüm bölgemizin, yani Ortadoğu`nun ve Kuzey Afrika ülkelerinin yeniden yapılanmasıyla bağlantılı olarak, Türkiye`nin küresel güç merkezlerinin ihtiyaçlarına uygunbir politikayı benimsemiş olması, ülkemizin geleceği adına en fazla kaygı duymamız gereken durumu göstermektedir. Bu gidiş sağlıklı bir gidiş değildir, bu gidiş doğru bir gidiş değildir, bu gidiş ülkemiz adına umutlar olacağımız bir gidiş değildir, bu gidiş ülkemizdeki tüm sorunların ana sorumlusunun siyaset olduğunu göstermektedir. Siyaset, kök sorun haline dönüşmüştür. Bu ülkede yapılması gereken en büyük hizmet, bu kök sorunun dönüştürülmesi olmalıdır. Yani kök sorun, kök çözüme dönüştürülmek zorundadır.Mevcut siyaset yapısıyla, mevcut iktidar yapısıyla bunun gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Türkiye`de yeni bir siyasi anlayışın var olması, güçlenmesi ve geleceğin Türkiye`sine damgasını vurması, her şeyden önce yakalamamız gereken bir temel ihtiyaç haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Şener, Sivas`tan bağımsız aday olarak seçilememesi dolayısıyla Sivaslılara kırgın olup olmadığının sorulması üzerine, "Siyasette kırgınlık olmaz, siyaset kırgınlıklarla yürüyen bir iş değildir" dedi.
Kaynak: İHA