Üniversite Sanayiciye El Uzattı, İlk İmzalar Atıldı

Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(MAKSİFED) Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencilerine staj ve uygulama desteği veriyor.


Bünyesinde çok sayıda işadamı derneğini barındıran Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MAKSİFED), Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile imzaladığı protokolle üniversitede okuyan öğrencilere staj ve uygulama desteği sağlayacak. UÜ. Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile MAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan arasında gerçekleştirilen protokol töreninde BUSİAD Başkanı Arif Özer ve GESİAD Başkanı Bahadır Özgün, NİLSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ORSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ÜSİGEM Müdürü Prof. Dr. Sedat Ülkü ve çok sayıda sanayici de hazır bulundu.

BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversite ile sanayicinin yıllardır birbirlerine pek yakın duramadıklarından yakındı.

Aradaki mesafenin kapatılması için üniversite yönetimi olarak çalıştıklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek:"Yıllarca arada bir boşluk oldu. Sanayicinin istekleri ve beklentileri maalesef üniversite tarafından karşılanamadı. Ancak artık yeni dönemde üniversite olarak hem sanayicilerimizi dinliyor, hem de istek ve beklentilerini yerine getirmek için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Bu çalışmaların ilki olarak imzaladıkları protokolü gösteren Prof. Dr. Dilek, “MAKSİFED ile imzalanacak bu protokol sayesinde öğrencilerimize dernek üyesi fabrika ve firmalarda staj olanağı sağlanacak. Ayrıca öğrencilerimizin iş hayatından kopuk bir şekilde mezun olmasının da önüne geçilmiş olacak." diye konuştu.


"ÜNİVERSİTEDEN BİLGİ TALEP EDİN"
Üniversitelerin kent dinamikleri ile sürekli iç içe olması gerektiğinin altını çizen Rektör Dilek, bunun için üniversite olarak gerekli gayreti gösterdiklerini söyledi.

Sanayiciler ve kentin de bunu istemesi gerektiğini belirten Dilek, şöyle devam etti: “Sanayici ile aradaki işbirliğinin geliştirilmesi için projeler hazırlamaya devam ediyoruz. Bizler her türlü çalışmayı yapıyoruz. Üniversiteler milletin malıdır bunun için milletin talep ve isteklerini yerine getirmek için çalışıyoruz. Ancak sizler de isteyeceksiniz, talep edeceksiniz ki bizler de daha çok üretelim.”

"DEĞİŞİME AYAK UYDURMALIYIZ"
Üniversitelerin bilgi ve akıl yuvaları olduğunu belirten MAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan da, sanayinin ise ülke kalkınmasının lokomotifi olduğunu söyledi. Sanayi faaliyetlerinin devam edebilmesi için yenilikçilik yeteneği ile rekabet gücünün yükseltilmesi gerektiğine işaret eden Günal Baylan, "Değişime ve yeniliğe sahip şirketlerin sayılarının artması ülkemizin kalkınmasını da beraberinde getirir. İşsizlik azalır, kazançlar artar. Ülkenin yaşam kalitesi yükselir. Değişimlerin çok hızlı yaşandığı günümüzde değişimlere ayak uydurmak zorundayız. Bunun için üniversite-sanayi ilişkisini her zamankinden daha fazla önemsiyor ve destekliyoruz." dedi.

Bölgedeki üniversite sanayi işbirliğinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak için protokol imzaladıklarını anlatan Baylan, bu işbirliğinin yayılması için çalışacaklarını vurguladı. Günal Baylan, işbirliği kapsamında öğrencilere her türlü staj imkânının sunulacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü UÜ. Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile MAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan arasında imzalandı.