Cemil Çiçek, PKK ve BDP'ye sert mesajlar verdi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Van'daki terör saldırısı sonrası sert konuştu. “Bu vahşeti yapanların insan olması mümkün değil” diyen Çiçek, BDP'ye de sert mesajlar verdi.

Cemil Çiçek, PKK ve BDP'ye sert mesajlar verdi
Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir iftar programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başkale ilçesi Gedikbaşı mevkisi yakınlarında konvoya ateş açılması sonucu üç askerin şehit olması nedeniyle terör örgütü PKK ve destekleyicisi BDP’ye oldukça sert mesajlar verdi.

BUNLAR İNSAN OLAMAZ
”Bu olayı gerçekleştirenlerin insan olması mümkün değil.” diyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü;
İki yaşında çocukları katlettiler, yeri geldi hamile kadınları katlettiler, yeri geldi yaşlı insanların, masum insanların yaşamlarına son verdiler. Sonrada bunlar barış dediler, demokrasi dediler. Her türlü vahşetin önüne demokrasiyi barışı getirmek suretiyle bu kirli oyunları öreteceklerini zannettiler. Ama hayır mübarek gün, herkesin kendi vicdan muhasebesini yaptığı iç dünyasında barışı huzuru aradığı böylesine güzel bir atmosferde, mübarek bir ayda, bu vahşeti icra edenlerin, milletimizle, ülkemizle , insanlarımızla hiçbir alakası olamaz.

Cemil Çiçek, PKK ve BDP'ye sert mesajlar verdi

KARARLIYIZ
“Daha evvelde ifadeye etmeye çalıştık ki, bu insanlar bu ülkede hiç kimseyi temsil etmiyor. Bunların arkasında kimler varsa ki, biz onları biliriz; onların hak ve çıkarlarını korumaya devam ediyorlar. Bunu zaman zaman kendileri de ifade ediyor. Türkiye demokratik bir ülkedir. Türkiye’de kimin ne talebi varsa, demokratik yollardan bunu dile getirme, siyaseten ortaya koyma imkanları varken, kan dökmek, kin kusmakla bağdaşır bir husus değildir. Son olayla bu bir defa daha anlaşılır hale gelmiştir. Bu olay bu konuda ki kararlılığında en ufak bir zafiyete sebep olmaz. Ben onlara Allah’tan rahmet diliyor, milletimize başsağlığı diliyorum.”

Cemil Çiçek, PKK ve BDP'ye sert mesajlar verdi

HER KONUDA KONUŞMAM
YAŞ krizi hakkında neden açıklama yapmadığına da açıklık getiren Çiçek “Ben bilerek yapmadım. Çünkü Türkiye’de artık , her şey yerli yerinde konuşmamız lazım. Ben yasama organının başkanıyım. Sizin bahsettiğiniz olaylar yürütme organının tasarrufları ile alakalıdır. Meclis başkanları her konuda konuşmazsa uygun olur.” dedi.

BEYAZ GAZETE