Kredikartı özellikli akıllı telefon

GSM sektörü akıllı telefonda ikinci atağını yaptı. Daha önce müşterilerine T 10 marka cep telefonunu sunan şirket, sesin yanına mobil uygulamaları da koyarak ürün gamını genişletti ve T 20'yi piyasaya sürdü. Sosyal medya, mobil TV ve oyunlara erişimi kolay kılan telefonun ağırlığı 115 gram, kalınlığı da 11,9 milimetre.

Kredikartı özellikli akıllı telefon
Cihazın önemli özelliklerinden birisi de kredi kartı gibi kullanılabilmesi. T 20, Genel Müdür Süreyya Ciliv ve Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar'ın katıldığı basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Yeni cihazı tanıtırken oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Ciliv, "Hatırlayın 3G ülkemize geldiğinde ne denli heyecanlıydık. Aynı heyecanı bugün de hissediyoruz. Çünkü piyasaya Turkcell'in katma değerini eklediği önemli bir ürün T 20'yi piyasaya sunuyoruz." dedi.


T 20'nin kullanıcıya daha fazla fonksiyon vaat ettiğini vurgulayan Ciliv, mobil telefonun fiyatının da piyasanın altında olduğunu kaydetti. Yeni dönemde sesin yanı sıra mobil internetin de büyük değeri olduğuna işaret eden Ciliv, bu anlamda T 20'yi önemli gördüğünü belirtti. Mobil internet ile mobil uygulamaları halka indirmede akıllı telefonu bir adım olarak değerlendiren Ciliv, şunları ifade etti:


"Halkımızın her yerden internete ulaşması, internetin insanların cebine girmesi önemli. T 10, 6 ay içinde en başarılı telefonlardan biri oldu. Bu zaman diliminde 100 binden fazla sattı.

Umuyorum T 20 ile piyasayı sarsacağız. Turkcell'i ileri taşıyacak ürün mobil internet döneminde vatandaşlarımızın daha fazla hayata bağlanmasına imkan tanıyacaktır. Bu yeni telefonun ağırlığı 115 gram, kalınlığı 11,9 milimetre. Biz, ürünün bu donanımı üzerine android 2.3.3'ü koyuyoruz. Dokunmatik ekran telefonun kamerası 5 megapiksel olup, T 10'un çok ötesinde. Resim ve video kapasitesi ise ileri seviyelerde. Sosyal medyaya yani Facebook ve Twitter gibi platformlara erişime kolaylaştıran T 20'nin 3G, bluetooth, Wi-Fi ve GPS gibi özellikleri söz konusu. Onu diğer telefonlardan ayıran en önemli tarafı da NFC dediğimiz yakın iletişimi mümkün kılması. Bataryası da güçlü. Kendi başına, tekrar şarj edilmeden 390 saat canlı kalabiliyor. 390 dakika devamlı kullanılabiliyor. Ürünümüz mobil cüzdan görevi de görüyor, kredi kartı yerine de geçiyor."

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar ise ürün ile yapılabilecek mobil uygulamaları anlattı. T 20'nin sosyal medyasız yapamayan insanlar için, Facebook ve Twitter aboneleri için biçilmiş kaftan olduğunu dile getirdi. Bayrakdar, Kelime Avı gibi oyunların da oynanabileceği telefonun Mobil TV uygulaması içerdiğini aktardı. Bu platformdan ulusal kanalların ve arzu edilen filmlerin izlenebileceğini belirtirken, 2,5 milyon yerli ve yabancı şarkının bulunduğu Gncplay'den de bütün parçaların indirilebileceğini duyurdu.

CÜZDAN GİBİ KULLAN


T 20'nin kredi kartı kullanıcılarının hayatını da kolaylaştıracağını savunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı, "Bakın kredi kartlarımı belirleyip telefona okutuyorum. Böylece telefon kredi kartının görevini görüyor. Tabii bu sadakat kartları için geçerli. Yani bu yeni ürünümüzle telefon tam bir cüzdan halini alıyor, tüm ödemeleri yapabiliyor." ifadelerini kullandı.
Cenk Bayrakdar'ın, "Diyelim ki ben bir bayan arkadaştan hoşlanıyorum. Elimde bulunan T 20'yi onun elinde bulunan T 20'ye dokunduruyorum. Böylece onu Facebook'tan dürtebiliyorum." sözleri de toplantı salonundakileri hem şaşırttı hem de güldürdü.

FİYATI 419 TL'YE KADAR DÜŞÜRDÜ


Fiyatlar için bir anket yaptıklarını "Telefonun bedeli ne olmalı?" diye sorduklarının altını çizen Bayrakdar, cevapların "1.200-1250 TL" de kümelendiğini kaydetti. Ürünün eş değerlerinin 1.400 ila 1.600 TL arasında satıldığını bildiren Bayrakdar, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'den T 20'nin fiyatını açıklamasını talep etti.


Toplantı salonunda bulunanlara "819 TL çok mu?" diye soran Ciliv ise "Fiyat inmeli ki daha çok satılsın." sesleri üzerine telefonun ücretini önce 719 TL'ye sonra 619 TL'ye çektirdi. 519 TL'nin de pahalı bulunması üzerine Ciliv, 419 TL'de karar kıldı.