Çamyar: Hükümetimizin En Büyük Yatırımlarının Bir Örneği Ünye’De

Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti hükümetinin en önemli iki yatırımından olan sağlık ve yol çalışmalarının Ünye‘de de devam ettiğini belirtti. Çamyar, inşaatı devam eden Ünye Devlet Hastanesi‘nin 50 milyonluk bir yatırım olduğunu söyledi.

Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti hükümetinin en önemli iki yatırımından olan sağlık ve yol çalışmalarının Ünye‘de de devam ettiğini belirtti. Çamyar, inşaatı devam eden Ünye Devlet Hastanesi‘nin 50 milyonluk bir yatırım olduğunu söyledi.

Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, açıklamasında, inşaat çalışmaları devam eden hastanenin 300 yatak ve 58 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacağını dile getirdi. Çamyar, "Hastanemiz 50 yataklı, yoğun bakım ünitesi olan, 22 yataklı diyaliz, 1 tane acil doğum olmak üzere 14 ameliyathanesi olan çok modern bir hizmet noktası konumundadır. İnşallah 1 ay içerisinde kaba inşaatını da bitirmiş olacağız. Şu anda inşaat seviyesini yüzde 34’lere kadar ilerletmiş olduk. Bir yıl sonra Ünye Devlet Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başlamış olacak.” dedi.

“ÇEVRE YOLUMUZ KARADENİZ’LE BÖLÜNMÜŞ OTOYOLUNUN SON HALKASI”

Çamyar, çevre yoluyla ilgili yapılan çalışmaların da devam ettiğini dile getirdi. Çevre yoluna, Karadeniz’le bölünmüş otoyolun son halkası denebileceğini ifade eden Çamyar, "Planlama itibarı ile 11/11/2011’e yetiştirmeye çalışıyorlardı ancak özellikle tünel içerisinde meydana gelen göçükten sonra bazı proje değişikliklerine gidilmek zorunda kalındı. Bu durum özellikle tünel kısmındaki yapılanmada mecburen geriye sarkacak gibi görünüyor. Bir ay önceye kadar projelerin yenilenmesi ve bu projelere göre işe başlanması için epey bir zaman kaybedilmiş oldu. Şu anda yolun batı yakasından doğuya doğru, girişten itibaren tünelin altına kadar olan 6 km yolun yapısına başlanmış olundu. Yakında burada asfaltlanma çalışması başlamış olacak. Burada büyük tünelde 400 metrelik bir mesafe kaldı. Tünelin bitimine kısa tünelde de sol tüpte 130 metrelik, sağ tüpte de 300 metrelik bir mesafe kaldı.” açıklamasını yaptı.

Başkan Çamyar, tünellerde bir günde 3,50 metre ilerleme olduğunu, Karadeniz Otoyolu tamamlanarak Ünye trafiğinin de nefes almış olacağını kaydetti. Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, "Özellikle Ünyemize dışarıdan gelen insanların da yoğunluğunu kattığımızda, sahilde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Hem yayalar açısından hem de sürücüler açısından ciddi bir tehlike arz ediyor. Bunun da bu şekilde önüne geçilmiş olacaktı.” dedi.