Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eah Bir İlke Daha İmza Attı

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi (EAH), bir ilke daha imza attı. Hastane, bu sefer organ bağışı ve naklinde hem verici hem de alıcı oldu.

Yapılan açıklamaya göre, geçirdiği trafik kazası sonrası 10 gündür, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi‘nde tedavi gören N.İ.‘nin (52 ) 4 Temmuz tarihinde beyin ölümü gerçekleşti. Organ bağışının ve yeni hayatlar kurtarmanın önemini bilen duyarlı aile, yakınlarının organlarını bağışladı. İki böbreği ve korneaları bağışlanan N.İ‘nin böbreklerinden biri de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi‘nde yapılan başarılı operasyonla başka bir

insana umut oldu.

Organ nakli için sırada bekleyen hastaların yapılan doku uyum testleri sonrası böbreklerden biri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakil Merkezi tarafından yapılan başarılı operasyonla Şerif Siz‘e (47) takıldı. Diyabete bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle 2 yıldır, diyaliz makinelerine bağlı yaşayan Şerif Siz‘in, genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

Aralık 2011 tarihinde Sağlık Bakanlığı Böbrek Nakil Merkezi sertifikası alan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böbrek Nakil Merkezi‘nde bu güne kadar başarılı 3 böbrek nakli yapıldı. Şerif Siz, Böbrek Nakil Merkezi‘nin ilk kadavradan yapılan başarılı böbrek nakli oldu.

Kaynak: İHA