Sokak Hayvanları İçin, "Bir Kap Su Verir Misiniz?" Kampanyası

Adana‘da 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı, sokaklarda barınan hayvanların yaşam şartlarını daha da güçleştiriyor. Buna dikkat çekmek isteyen Adana Pati Grubu, susuzlukla mücadele eden kedi ve köpekler için, "Bir kap su verir misiniz?" isimli bir kampanya başlattı.

Facebook üzerinden örgütlenen ve yaklaşık 2 bine yakın üyesi bulunan Adana Pati Gurubu, sokak hayvanları için ölümcül tehlike olan susuzluğa karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Atatürk Parkı‘nda toplanan hayvanseverler, hazırladıkları broşürleri parkta oturanlara dağıtarak vatandaşlardan evlerinin önünde bir kap su bulundurmalarını istedi. Grup kurucusu Hüseyin Savak, sokağın ağır şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren kedi ve köpek gibi hayvanların, artan sıcaklarla birlikte hayati tehlike

altına girdiklerini belirterek, "Bizim gibi bir can taşıyorlar ve bu dünyada bizim kadar onların da yaşamaya hakkı var" dedi. Adana‘da, yaz aylarında sokak hayvanlarının yüzde 60‘nın susuzluktan öldüğünü ifade eden Savak, "İnsanlarımız kapılarının önüne bir kap su koyarlarsa onların bu yaşamsal kaynağa ulaşmaları daha kolay olacak. Bu kampanyayı her yıl düzenleyerek geleneksel hale getireceğiz. Dostlarımıza sahip çıkmak insanlık görevidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA