Nato Genel Sekreteri Rasmussen, Medvedev İle Bir Araya Geldi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO-Rusya zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile Rusya‘nın tatil kenti Soçi‘de bir araya geldi.

Soçi‘de gerçekleştirilen NATO-Rusya Konseyi toplantısında ve ikilinin görüşmesinde, Libya‘daki kriz ve çatışmalar ele alınırken görüşmeşlerin ardından NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile birlikte ortak basın toplantısı yapan Medvedev, "Zirve‘nin karşılıklı güven, hoşgörü ve stratejik ortaklıkla kurulması, ortaklığımız için pozitif bir katkı sunacaktır. İşbirliğimiz küresel güvenlik ve tüm ülkelerin vatandaşları açısından oldukça olumlu bir seyrediyor" dedi.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen ise, "NATO ve Rusya bazı güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Denizde, havada ve karada terörizmi yenmek için çalışıyoruz ve savaşıyoruz. Biz Afganistan‘da istikrarı korumak için ve ölümcil uyuşturucu ticaretini karşı koymak için çaba sarf ediyoruz. Biz bu tür tehditlerle karşı karşıya kaldığımız için tek mantıklı seçenek, aramızdaki işbirliğimizi sağlamak ve korumaktır. Bu stratejik ortaklılığın doğru yol olduğunu ve bu yolda ilerleme sağlamamız gerektiğini

düşünüyorum. Bu toplantı bize Lizbon ve Sochi arasında bağı kuvetlendirerek bizi ileriye taşımak için ivme kazandıracaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA