Çorum Belediye Başkanı Külcü‘den Ressamlara Yemek

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 3.‘sü düzenlenen Uluslararası Ressamlar Buluşması‘na katılan ressamlar onuruna yemek verdi.

Çorum Belediye Başkanı Külcü‘den Ressamlara Yemek
Anitta Otel‘de verilen akşam yemeğine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zekil Gül ve Alper Zahir ile ressamlar katıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ressamların Çorum‘da yaptıkları çalışmalar sonucu ortaya çıkacak eserlerin hem kentin görsel hafızasını oluşturacağını hem de gelecek nesillere ışık tutacağını söyledi.

Şehrin görsel hafızasına katkıda bulunmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini dile getiren Külcü, "Biz ülke yöneticileri siz sanatçılar olarak büyük bir sorumluluğumuz var. Gidilmesi gereken yer, varılması gereken hedef ne ise modern dünya nerede durmamızı gerektiriyorsa beraber yaşadığımız insanları yönettiğimiz şehirleri oraya götürmek bizim görevimiz. Yol yapmak, köprü yapmak bizim görevimiz. Bunları bir süre erteleyebilirsiniz. Ancak kültür sanat canlı bir organizma ‘bunu erteliyorum‘ deme gibi

bir şansımız yok. Bu yaşanan bir süreç var. Bir çocuğun doğma süreci gibi" dedi.

Ressam Bünyamin Balamir ise, sanat camiasında Çorum‘un konuşulduğunu belirterek, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü‘ye teşekkür etti.

Çorum‘dan başlayarak ülkenin kültür ve sanat hayatına katkı sunmanın gurur verici bir duygu olduğunu dile getiren Balamir, Çorum Belediyesi‘nin kuracağı Resim ve Sanat Müzesi ile Türkiye‘ye örnek olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA