11. Ilgın Kaplıca Sağlık, Kültür Ve Turizm Festivali Tamamlandı

Konya’nın Ilgın ilçesinde, geleneksel olarak yapılan 11. Ilgın Kaplıca Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali, ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz’ın konseri ile tamamlandı.

Konya’nın Ilgın ilçesinde, geleneksel olarak yapılan 11. Ilgın Kaplıca Sağlık, Kültür ve Turizm Festivali, ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz’ın konseri ile tamamlandı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan kaplıca festivali, bu yıl yedi gün devam etti. Her gün değişik bir etkinlikle devam eden festival, son gününde ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz’ın konseri ile son buldu. Halk oyunları yarışması, sünnet şöleni, kitap fuarı, fotoğraf sergisi, yemek yarışması ve mahalli at yarışları gibi birçok etkinliğin yapıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan yarışmalarda değişik yerlerden katılan katılımcılar Ilgın halkına değişik gösteriler sundu. Büyük ilgi gören etkinliklerde, dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Festivale gelen binlerce vatandaş, programın son gecesinde kapalı pazar yerinde kurulan dev sahnede ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz’ın konseri ile 3 saat boyunca eğlendi. İlçelerinde bulunan kaplıca sularını ve kültürel güzellikleri tanıtmak için yapılan festivale katılan yarışmacı, katılımcı ve sanatçılara teşekkür plaketi veren Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, “Bu kaplıca suyu, Allahın verdiği bir nimettir. İlçemizde böyle bir nimetin olmasından dolayı çok şanslıyız, bunun için ne kadar Allah‘a şükür etsek azdır. Biz de buna binaen bu sene bu festivali daha uzun ve daha güzel yapmaya çalıştık, halkımızın bu yoğun katılımı da gösteriyor ki düşüncelerimizde yanılmamışızdır. Ilgın halkı her şeyin en güzeline layıktır.” dedi.

Festivalin son gününde yapılan konsere, Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakçı, Ilgın Kaymakamı Cahit Işık, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, belde belediye başkanları, ilçe meclis üyeleri, İstanbul ve İzmir Ilgınlılar dernek başkanları, festivale destek olan FAKI İnşaat yönetim kurulu başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.