Sarıgöl‘de Köylüye 188 Gebe İnek Dağıtıldı

Sarıgöl ilçesine bağlı Çimentepe köyünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 47 ortağa verilecek 188 gebe inek törenle sahiplerine teslim edildi.

Sarıgöl‘de Köylüye 188 Gebe İnek Dağıtıldı
Dağıtım törenine AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Sarıgöl Kaymakam Vekili Musa Uslan, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Erol ve daire amirleri ile köylüler katıldı. Alaşehir Kaymakamı ve Sarıgöl Kaymakam Vekili Musa Uslan yaptığı konuşmada, ’’Çimentepe Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 47 aileye 4 baş olmak üzere toplam 188 adet gebe inek dağıtımı dağıtımı yapıldı. Projenin toplam yatırım bütçesi milyon 433 bin 235 TL’dir. Köyde 47 ahır için 331 bin 637 TL harcama yapılarak kısa sürede tamamlanmıştır. Satın alınan hayvanların tanesi 5 bin 259 TL’dir. Alınan hayvanların toplam bedeli de 988 bin 692 TL tutmaktadır. Projenin tamamlanması sonuncunda bir fayda sahibi vakfımıza 34 bin 680 TL borçlanmış olacaktır. Proje ilk 2 yılı ödemesiz olup, ödemeler 2014 yılından itibaren 6 eşit taksitler halinde yıllık olarak yapılacak ve 2019 yılında geri ödemeler tamamlanmış olacak. Bir fayda sahibine düşen yıllık taksit tutarı da 5 bin 780 TL’’ dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ’’AK Parti milletvekilleri olarak bizler sadece seçimlerde değil her zaman sizlerin içindeyiz. Buradaki bu mutluluk tablosunu sizlerle paylaşmak ne kadar güzel. Hükümet olarak hayvancılığa verdiğimiz destek 19 kat artmıştır. Dokuz bin tarım danışmanını biz sizlerle tanıştırdık. Tarım ülkesi olan ülkemizde tarım artık bilinçli olacak. Çiftçimiz daha çok kazanacak. Modern tarım için her türlü imkanı sağlamaktayız. Hayvancılık geliştikçe köylerimizin geliri artacaktır. Tarıma desteğimiz devam edecek. Yeter ki olumlu projelerle gelin destek olalım.’’dedi. Daha sonra 188 gebe inekler veterinerlerin denetiminden sonra hak sahiplerine dağıtıldı. Çimentepe Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yasin Koparan davetlilere teşekkür etti.

Kaynak: İHA