Bursa‘da Tarihi Yapılar Ayağa Kalkıyor

Bursa‘nın Kestel ilçesine bağlı Aksu köyündeki tarihi cami, hamam ve imam evi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ayağa kaldırıldı.

Bursa‘da Tarihi Yapılar Ayağa Kalkıyor
Kestel ilçesine bağlı 650 nüfuslu ve 120 haneli Osmanlı köyü Aksu‘da, tarih bir kez daha canlandı. 1 yıl önce start alan 650 yıllık cami, hamam ve imam evi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü‘nün çalışmaları neticesinde eski görünümüne kazandırıldı. Baştan aşağıya yenilenen tarihi yapıların açılış töreni, Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘nin katılımıyla yapıldı. Vali Harput, Osmanlının kuruluşunda başkentlik yapan Bursa‘da tarihi yapıların yerel yönetimler, kamu ve kurumlar tarafından bir bir ayağa kaldırıldığını belirterek, "Dünyaya adaletin, faziletin, sevginin ve barışın tohumları Bursa‘dan yayıldı. Zaman zaman yıkılmış ve virane olan bu yapıları ayağa kaldırmak önemli. Allah bize bunu nasip etti. Bu restorasyonu beraberce bir bayram gibi yaşıyoruz. Bu bizim görevimiz. Geçmişine sahip çıkmayan bir milletin gelecekte ayakta durması mümkün değildir" dedi.

Harput‘un konuşmasının ardından protokol üyeleri cami, hamam ve imam evinin açılış kurdelesini kesti. Tarihi yapıları gezen protokol üyeleri, yapılar hakkında da yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Harput, tarihi Osmanlı köyünde ikamet eden vatandaşlarla sohbet ederek çaylarını içti.

Kaynak: İHA