Camiye Bırakılan Bebeği Sahiplenen Çiftin Sevinci Yarım Kaldı

Adana‘da, henüz bir hafta önce dünyaya gelen bir bebek, annesi tarafından cami avlusuna bırakılarak kaderine terk edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 21.30 sıralarında, yürüyerek evine doğru giderken, su içmek için Kurtuluş Mahallesi‘nde bulunan Hacı Özer Türkay Cami‘nin avlusuna giren 15 yaşındaki bir çocuk, bankın üzerinde sahipsiz bir bebek buldu. Çocuğun polisi aramasıyla birlikte camiye gelen ekipler, ilgili birimlere ve sağlık görevlilerine haber verdi.

Kız olduğu ve bir hafta önce dünyaya geldiği belirlenen bebeğin kundağında herhangi bir not bulunmadı. Polisi görünce ne olduğunu anlamak için cami avlusuna doluşan vatandaşlardan biri, yeni doğmuş bebeği evlatlık almak istediğini söyleyerek, evine götürmek için izin istedi.

İki kızı olduğunu ve Devlet Demiryolları 6. Bölge Müdürlüğü bünyesinde şoför olarak çalıştığını söyleyen 51 yaşındaki Kenan Bozdoğan, polislerle pazarlığa girerek, "Bakacak gücüm var. Bana verin eve götüreyim. Fakat anne ve babası sonradan çıkıp isterlerse geri vermem" dedi.

Cep telefonuyla eşini arayan Bozdoğan, "Hanım, karşıdaki camiye koş. Allah bize bir bebek verdi" diyerek karısını çağırdı.

Bir kaç dakika sonra 21 yaşındaki kızı Evrim ile cami avlusuna gelen 50 yaşındaki Şadiye Bozdoğan, bebeğin altını değiştirdikten sonra kucağına alıp salladı. Bir kaç gün önce, "Allahım cami avlusuna bir bebek bırak, alıp büyüteyim" diye dua ettiğini söyleyen Bozdoğan, "Dualarım kabul oldu" dedi.

Bebeği almaları halinde öz evlatlarından ayırt etmeyeceğini söyleyen Bozdoğan ailesinin bu heyecanı ve isteği şaşkınlıkla karşılansa da, polisin ve vatandaşların takdirini topladı. Emniyet güçleri, bebeği eve götürmek isteyen aileye, yasal prosedürü takip etmeleri gerektiğini ve bu şekilde veremeyeceklerini söyledi. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekibi, bebeği alarak muayene için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne götürdü. Bebeğin kendilerine verilmemesine üzülen Bozdoğan ailesi, bir kaç

gün içinde yasal başvuru yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA