Güllük Haftada 3 Gece Araç Trafiğine Kapatılıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü‘nün talebi üzerine Güllük Caddesi‘nin Milli Egemenlik Caddesi ile Selekler Çarşısı arasındaki bölümü haftada 3 gece araç trafiğine kapatılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurul kararı doğrultusunda, Güllük Caddesi‘nin bir bölümü haftada 3 gece belirli saatlerde araç trafiğine kapatılacak. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü‘nün 01.07.2011 tarih ve 8063 sayılı yazılı başvurusu, UKOME Genel Kurulu‘nda görüşüldü. Başvuruda Güllük (Anafartalar) Caddesi‘nin Selekler Çarşısı ve 100‘üncü Yıl Bulvarı arasında kalan kesiminin 22 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında 20.30-24.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılması talep edildi.

21.00-24 SAATLERİ ARASI

UKOME Genel Kurulu‘nda yapılan değerlendirme sonucunda şu karar alındı:

“Güllük Caddesi‘nin Selekler Çarşısı ile Milli Egemenlik Caddesi arasında kalan kesiminin 27 Temmuz-27 Ağustos tarihleri süresince 21.00-24.00 saatleri arasında çarşamba, cuma ve cumartesi günleri araç trafiğine kapatılmasına, kapatılma işlemleri ile birlikte caddeye bağlantısı bulunan tüm sokaklara bilgi, yön ve trafik işaret tabelalarının konulmasına, uygulamanın öncelikle 10 günlük süre ile denemesinin yapılmasına ve sorun yaşanması durumunda kapatma işlemlerinin iptal edilmesinin uygun olduğuna komisyona katılan üyelerin oybirliğiyle karar verilmiştir.”

Kaynak: İHA