Bakan Yıldırım, İzo‘nın Taşınmasına Bir Anlam Veremedi

İzmir Ziraat Odası (İZO)’nı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İZO‘nun taşınmasına bir anlam veremediğini belirterek, “Bu meseleyle de ilgileneceğiz. Herhalde makul bir izahı olacaktır." dedi.

İzmir Ziraat Odası (İZO)’nı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İZO‘nun taşınmasına bir anlam veremediğini belirterek, “Bu meseleyle de ilgileneceğiz. Herhalde makul bir izahı olacaktır." dedi.

    Bakan Yıldırım’ı karşılayan İZO Başkanı Sedat Köse, Bakan Yıldırım‘ın tarımı ne kadar önemsediğini, yaptığı bu ziyaretle ortaya koyduğunu söyledi. İzmir’in tarımsal ihracatıyla ekonomiye ciddi kazanç sağlandığını belirten Köse, odanın Selçuk’a taşınması durumuyla ilgili sorunun çözümünde durumun Bakan Yıldırım’ın takdirine bağlı olduğunu vurguladı.

    Yıldırım, İzmir‘in tarım özelliğinin çok öne çıkarılmadığını, Gediz, Bakırçay ve diğer havzalarda binlerce İzmirlinin çalıştığını, İzmir ve Türkiye için ürettiğini belirterek, "Alınteri döken bu İzmirli hemşehrilerimi seçim öncesi dönemde tanıma fırsatım oldu. Çok da memnun oldum. Her türlü soruna rağmen olayları soğukkanlı değerlendirebildiklerini gördüm. Aslında çok da beklentileri yok. Devletin sıcak ilgisini istiyorlar." dedi.

    Tarımsal dönüşümü sağlamak için, tarım temsilcileriyle yakın ilişkiler halinde olacağını, yeni teknolojilerin bu sektörde de önem taşıdığını dile getiren Yıldırım, tarımsal üretimin katma değere dönüşmesinin büyük önemi bulunduğunu ifade etti.

    Yıldırım, tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyel olduğunu, bu durumun rakamlardan da çok net görüldüğünü kaydederek, "Ama bunun kalıcı hale gelmesi ve bu insanların emeklerinin karşılığını almasında, sizler, bizler, hep birlikte çalışacağız. İzmir sanayi, tarım, hayvancılık, turizm, ticaret, bilişim, eğitim ile bir bütün. Bir sektörü önemseyip diğerlerini göz ardı etmek İzmir‘e yakışmaz." şeklinde konuştu.

    Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse‘nin, odanın yerinin değişmesine ilişkin sorunu dile getirmesi üzerine Bakan Yıldırım, "Odanın yerinin değişmesine bir anlam veremedim. İnşallah bu meseleyle de ilgileneceğiz. Herhalde makul bir izahı vardır. Yanlış değerlendirme yapıldıysa bundan dönülecektir. Bu konuda katkıya hazırız.‘‘ diye konuştu.

    Odanın yerinin değiştirilmiş olmasına bir anlam veremediğini belirten Bakan Yıldırım, bu meseleyle ilgileneceğini, eğer farklı bir boyutuyla değerlendirildiyse de bu yanlıştan biran önce dönüleceğini kaydetti.