Van‘da Toprağa Gömülü 2 Bomba Düzeneği Bulundu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Van ve çevre illerinde eylem yapmayı planlayan PKK‘ya ait toprağa gömülü 2 adet bombayı bularak imha etti.

Van‘da Toprağa Gömülü 2 Bomba Düzeneği Bulundu
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde PKK üyeleri tarafından bir şahsın otomobilinin altına yerleştirilen cep telefonu düzenekli, plastik patlayıcılı bombanın yere düşmesiyle büyük bir facianın eşiğinden dönülmüştü. Olaydan kısa süre sonra bölgeye giden ekipler, ilk önce bombayı fünye ile patlatıp etkisiz hale getirirken, faillerin yakalanması için harekete geçmişti. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı titiz çalışma sonucu, olaydan 6 saat sonra bombacılardan birinin

kimlik bilgilerine ulaşılmıştı. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şahsın sorgusunun ardından olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 4 kişi daha yakalanırken, başka bir eylemde kullanılacak olan toprağa gömülü bir bombaya daha ulaşılmıştı.

Polis, gözaltına aldığı zanlılardan H.B.‘nin verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçerek önceki gece patlayıcıların gömülü olduğu kırsal bölgeye operasyon düzenledi. Patlamaya hazır halde bulunan 2 adet bomba düzeneği, olay bölgesinde titiz bir şekilde imha edildi.

Polis, yaptığı incelemede, ilk bombanın patlatılmasında başarısızlık yaşandığı takdirde sırayla ikinci, üçüncü veya dördüncü bombanın devreye sokulacağı, bombaların patlatılma emrinin ise ayrı ayrı kişiler tarafından verileceği bilgisine ulaştı. Van ve çevre illerde sansasyonel eylemlerde kullanmak üzere hazırlanan bombaların, PKK‘nın Kandil‘deki kamplarında hazırlanarak yurda sokulduğu öğrenilirken; operasyonda bomba yapımında kullanılan 8 adet cep telefonu, 8 adet sim kart, 2 kilo A-4 plastik

patlayıcı, 4 adet mıknatıs, 4 adet emniyet anahtarı ve 4 adet fünye ele geçirildi.

Kaynak: İHA