Ramazan Ayında Fakirleri Zenginler Doyuracak

Aydın İl Müftülüğü, Ramazan Ayında hayata geçirmeyi planladığı ‘Kardeş Aile’ proje ile şehirlerde yok olmaya başlayan komşular arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyor.

Varlıklı ailelerle, yoksul aileleri iftar sofralarında buluşturacak olan müftülük diğer yandan ramazan ayında fakir ailelere gıda yardımında bulunacak.

Ramazan Ayının başlamasına sayılı günler kala 29 gün sürecek ramazan ayı için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, müftülük olarak Ramazan’a hazır olduklarını söyledi. Ramazan dolayısıyla tüm imam ve diyanet görevliklerine seminerler verdiklerini kaydeden Müftü Kocaoğul, “Ramazan ayı boyunca bütün camilerde sabah namazından önce ve ikindi namazından sonra günde iki defa mukabele okunacak. Öğlen ve teravih namazları öncesinde ise vaaz verilecek. Bu yıl vaazlar merkezi sistemden değil, her camide verilecek. Bu kapsamda emekli müftüler, vaizler ve emekli imam hatip liselerinin meslek dersleri öğretmenleri vaaz verecek. Bunları içinde gerekli eğitim çalışması yapıldı” dedi.

‘KARDEŞ AİLE’ PROJESİ UYGULANACK

Bu yıl Ramazan Ayında önemli bir konuya değineceklerini kaydeden Müftü Ömer Kocaoğul, şehirlerde yok olmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmayı hedeflediklerini belirtti. İslamiyet’te komşuluk ilişkilerinin çok önemli bir konu olduğunu dikkat çeken Müftü Kocaoğul, “Dinimiz komşuluk ilişkilerini çok önemsemektedir. Bizde bu ramazan ayında Aydın’daki komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için hazırladığımız ‘Kardeş Aile’ projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Projemiz doğrultusunda cami imamlarımızın mahallelerinde belirleyeceği varlıklı aileler iftar sofralarında mahallenin yoksul ailelerini ağırlayacaklar. Bizde zaman zaman camilerimizde mahalle halkını ağırlayacağız. Ramazan’ın ilk cuması Diyanet vakfı aracılığı ile tüm camilerle yardım toplanacak. Toplanan bu yardımlar ile ramazan paketleri hazırlanıp ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA