Turgutlulu Lys Üçüncüsü Altınla Ödüllendirildi

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, LYS 2011 TM-1’de Türkiye üçüncüsü olan Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi öğrencisi Rahman Otuzoğlu’na, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli eserini hediye etti.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, LYS 2011 TM-1’de Türkiye üçüncüsü olan Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi öğrencisi Rahman Otuzoğlu’na, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli eserini hediye etti. Turgutlu ilçesini ziyaret eden Yurttaş, Otuzoğlu’na ayrıca kalem seti ve altın verdi. Törene katılan Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü ve Belediye Başkanı Serhat Orhan da başarılı öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

Türkiye üçüncüsünün Turgutlu’dan çıkmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Milletvekili Yurttaş, “Partimiz, eğitime büyük önem veriyor. Eğitime ayrılan bütçe, önemli miktarda artış gösterdi. Bunun sonucu olarak da okullarımızda ezbercilikten uzak, okuyan, analitik düşünebilen öğrenciler yetiştiriyoruz.” dedi. Yurttaş, öğrencinin temelinde var olanı dışarı çıkarmak için eğitimi güçlendirmek gerektiğinin altını çizdi.

Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Çakır ise Rahman Otuzoğlu’nun, öğretmenlerin gözetimi ve yönlendirmesi, düzenli, istikrarlı ve disiplinli çalışmasıyla çok önemli bir başarı kazandığını vurguladı. Müdür Çakır, “Biz de bu sevincini paylaşıyoruz. Eğitim öğretim, sağlıklı bir ekip çalışmasıyla hedeflerin yakalandığı bir süreçtir. Bunu Gündüzalp olarak 23 yıldır yapıyoruz ve dünyanın birçok yerinde haklı gururunu yaşadığımız öğrencilerimiz var.” şeklinde konuştu.

Ödül törenine Mülkiye başmüfettileri Yener Yüksel ve Mehmet Özmen, Millî Eğitim Müfettişi Nadir İlbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yıldız ve Baran Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keçeci de katıldı.